УКР РУС

Парк Чісонського періоду. Герої 11 туру АПЛ

9 листопада 2010

Без героїв навряд чи можна виграти битву. В одинадцятому турі Англійської Прем’єр-ліги було багато битв і у кожної свій герой. Відзначимо десять головних героїв останнього туру АПЛ.

 

 

 

 

 

 

 

Кевін Девіс
Гру "Болтона" проти "Тоттенхему" у програмі "Match of the day" Гарі Лінекер назвав "long ball", на що Алан Шірер дотепно відповів "long good ball". Кевін Девіс став чудовим символом цих слів. Капітан "Болтона" забив два голи у ворота "Тоттенхему" та наприкінці матчу гросмейтерськи скинув м’яч, вибитий Яскелайненом, на Мартіна Петрова, який забив четвертий гол у ворота "шпор".

Бреде Хангеланд
Підключення Хангеланда на стандартне положення вкотре принесло плоди "Фулхему". Високий норвежець забив у ворота "Астон Вілли" на дев’яностій хвилині, врятувавши нічию для своєї команди. "Фулхем" таким чином здобув уже восьму нічию у сезоні, займаючи за цим показником першу сходинку англійського чемпіонату.

Парк Чі Сон
За відсутності основних констукторів атак "Манчестер Юнайтед" саме кореєць став головним творцем перемоги манкуніанців над "Вулверхемптоном". Парк впродовж цілого матчу створював флангові проблеми "вовкам". На рахунку корейця дубль. Другий м’яч Парка, забитий перед самісіньким фінальним свистком, став переможним для "МЮ".

Асамоа Г’ян
Ганець у матчі проти "Сток Сіті" двічі опинився у потрібному місці у потрібний час. Якраз його два голи стали єдиними у матчі проти команди Тоні П’юліса. Цей поєдинок став першим для Г’яна у основному складі "Сандерленда". До цього він провів у команді шість ігор, і у всіх виходив лише на заміну.

Ендрю Керрол
Керрол не лише герой поєдинку проти "Арсеналу", у якому він забив єдиний і переможний м’яч у ворота Фабіанскі. Ендрю — один із головних героїв чудового старту "Ньюкаслу" у цьогорічній Прем’єр-лізі. Фабіо Капелло уже готує місце для нього у складі національної збірної Англії. Рідко кому вдавалося ось так, просто із Чемпіоншіпу, потрапити до Інглітерри.

Давід Сілва
Давід Сілва разом із Карлосом Тевесом в цьому сезоні визначають гру "Манчестер Сіті" в атаці. Без цих двох футболістів The Citizens взагалі важко уявити. Серія із кількох невдач команди одразу ж перервалась, як тільки повернувся після травми Тевес. Хоча зовсім не він, як і не Балотеллі, що забив два м’ячі, став героєм матчу проти "Вест Бромвіч". Це безумовно Сілва. Якраз іспанець створив дві атаки, які точними ударами завершив Балотеллі. А італійцю до рангу героя із його неврівноваженим характером ще дуже далеко.

Фернандо Торрес
Як же болісно Торрес набирав форму ще під час чемпіонату світу та на старті сезону! Скільки матчів він провів на незвично для себе низькому рівні, проте Ходжсон терпів та перед кожним черговим матчем надіявся на те, що el nino нарешті заграє так, як вміє. І ось Торрес сповна відддячив за розуміння та довіру від тренера. У переможному поєдинку проти "Челсі" іспанець забив два прекрасних м’ячі.

Ніл Ірдлі
Штрафний у метрах двадцяти від воріт "Евертона". До м’яча підходить Чарлі Адам, щоб зарядити свою могутню ліву. Проте несподівано пробиває правий захисник Ніл Ірдлі, що знаходився поруч. І як пробиває! М’яч після удару валлійця по дузі обгортає стінку і влітає у сітку воріт. "Блекпул" продовжує набирати очки.



Мортен Гамст Педерсен
Норвежець продовжує бути одним із набільш своєрідних футболістів Англіської Премєр-ліги. Його швидкість, бачення поля та фантастичний удар не можуть не захоплювати. Педерсен проводить у "Блекберні" незмінно вже сьомий сезон і за цей час став, по суті, обличчям команди. Гол, який забив Мортен Гамст Педерсен у ворота "Вігана" — справжній шедевр.



Бен Фостер
"Можливо, це мій найкращий сейв у кар’єрі. Я доторкнувся до м’яча лише тільки кінчиками пальців. В той момент я думав, що це гол. Але, вже лежачи на газоні, оглянувся і був надзвичайно щасливий — голу нема". Так 27-річний голкіпер "Бірмінгема" прокоментував момент, коли врятував команду після удару Карлтона Коула. Фостер провів фантастичний поєдинок, вкотре довівши, що гідний місця у національній збірній Англії. У тому, що "Бірмінгем" не програв "Ньюкаслу" величезна його заслуга.