УКР РУС

Палкін: Сума відступних за Тете – 150 млн євро

28 лютого 2019 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розповів про деталі трансферу Тете в донецький клуб.

"Процес переговорів був дуже тривалим. Перемовини велися близько двох місяців. Головна причина в тому, що Греміо не хотів його відпускати. Вони відчували, що в майбутньому цей футболіст може коштувати багато грошей. Зі свого боку і ми розуміли: як тільки він заграє за першу команду, його вартість може бути в рази вища. Ми довго говорили щодо цифр та інших питань.

Головна тема з боку Греміо – відсоток від перепродажу. Там бачили, що футболіст дуже талановитий і перспективний, його рівень, тому в нашому контракті є 15% від перепродажу футболіста. Було дуже складно, оскільки спочатку в Греміо взагалі не хотіли йти ні на які переговори. Вони не хотіли продавати.

Шахтар оголосив про підписання Тете

Вартість Тете та його клаусула? Ми придбали Тете за 15 мільйонів євро. 10 мільйонів, отримані від продажу Ракицького, плюс додали частину від трансферу Фреда – й інвестували в придбання молодого талановитого футболіста. Віримо, що це наше майбутнє, що Тете виросте у велику зірку. Що стосується клаусули або відступних, то на сьогоднішній день ми встановили рекордну для нас суму – 150 мільйонів євро.

На кого Тете схожий з бразильців Шахтаря? Я вважаю, немає конкретної відповіді. Мені здається, тут такий собі мікс Марлоса, Кости, Вілліана... Тіте дуже технічний хлопець. У Бразилії його називають "ураганом" – це означає, що він вносить в оборону суперника безлад, його вкрай складно зупинити. Він володіє серйозною технікою, ударом і пасом. Він може грати на багатьох позиціях: і справа, і 10-го номера, і зліва. Це багатопрофільний футболіст.

Впевнений, через два роки він буде сяяти. Природно, ми повинні розуміти і ставитися поблажливо до молодих хлопців: у 19 років складно прийти і все для себе відкрити. Потрібен певний час. Однозначно будуть помилки, але важливо мати терпіння. Ми впевнені в майбутньому Тете. Будемо працювати!", – цитує Палкіна прес-служба "гірників".

"Раніше мені казали, що граю, як Мессі". Манор Соломон – про армію Ізраїлю та вибір на користь Шахтаря, а не Ман Сіті