УКР РУС

Палкін пояснив, коли українські вболівальники повернуться на трибуни на прикладі Донбас Арени

10 серпня 2020 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін очікує на приріст відвідуваності стадіонів після завершення війни та пандемії.

"Перш за все, хочу сказати, що я не вважаю, що в Україні футбол непопулярний. Ясна річ, що через події, які почалися в 2014 році, інтерес до футболу відсунули на задній план. Першочергові завдання зовсім інші. До цього ще додалася пандемія – серйозний букет проблем, які сьогодні є в нашій країні.

Гладкий пророкує Шахтарю перемогу у Лізі Європи

Тобто складно зараз адекватно судити про інтерес уболівальників до футболу. Коли зникнуть всі проблеми, тоді, природно, повернеться інтерес. Якщо ви подивитеся, в 2013 році у нас на Донбас Арені була відвідуваність фактично 42 тисячі осіб у чемпіонаті України. Це один з найвищих показників у Східній Європі. Можливо, на той момент і найвищий.

Інтерес до футболу є, коли в країні все нормально, коли нормальна економічна ситуація. Повторюся, популярність футболу у нас в країні існує, просто під тиском певних чинників сьогодні все на порядок видозмінилося.

При цьому ми не повинні забувати, що і наші футбольні органи, і клуби повинні робити максимум, щоб людина прийшла на футбол. Як перший крок, однозначно повинні будуватися нові арени – ясна річ, не на 50-60 тисяч, а хоча б на 7-12 тисяч, які можуть привернути увагу уболівальників навіть в нинішній складний час", – розповів Палкін для видання nv.ua.

Нагадаємо, донецька команда наразі базується у Києві, а домашні матчі останніх сезонів проводить на харківському ОСК Металіст.

Шахтар рветься у фінал Ліги Європи, який все ближче: тактичні нюанси і секрет успіху "гірників" – нокаут для Вольфсбурга