УКР РУС

Палкін анонсував зміни у стратегії Шахтаря – легіонери втрачають позиції

9 вересня 2020 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розповів про найближчі перспективи донецької команди.

"Кілька тижнів тому у нас було зібрання ради директорів, присвячений розвитку академії. Головна стратегічна мета – щоб 30% ігрового часу у всіх офіційних матчах першої команди належали вихованцям академії.

Палкін: Шахтар не претендуватиме на технічну поразку для Руха

Сьогодні ми на порозі 18-19%, і нам є куди рости. Це лягає в нашу стратегію. Те, що робить тренерський штаб, відповідає нашій філософії. Упевнений, ми станемо залучати якомога більше гравців академії в першу команду як в товариських, так і в офіційних матчах.

Добре себе проявили Судаков, Мампассі, Турбаєвський... Ми не повинні забувати, що деяких хлопців не запросили, тому що на цих позиціях у Луїша Каштру були футболісти, а запросили на позиції тих, хто був викликаний в національні збірні.

Також ми не повинні забувати про В'юнника, Очеретько та інших хлопців, які залишилися в дублі. Вони теж перспективні. Хочу сказати, що у нас в U-21 дуже перспективна молодь, і я сподіваюся, найближчим часом вона про себе заявить", – сказав Палкін в ефірі Shakhtar News.

Нагадаємо, у Шахтарі є одразу два натуралізовані українці бразильського походження – Марлос та Жуніор Мораєс.

"Беру без перегляду, в команді повинен бути рудий": як Циганков опинився у Динамо, а Блохін і Буряк прали форму у тазику