УКР РУС

Падіння Барселони та злет Ліверпуля, Англія – ліга грошей: топ-20 найбагатших клубів Європи

19 січня 2023 Читать на русском

Компанія у сфері аудиторських послуг Deloitte провела дослідження фінансових оборотів європейських клубів за сезон 2021/2022.

Другий рік поспіль Манчестер Сіті посідає перше місце з оборотом у 731 мільйон євро, випереджаючи мадридський Реал (731,8) та Ліверпуль (701). "Червоні" торік були лише сьомими, але виграні два національні Кубки та фінал Ліги чемпіонів позитивно вплинули на дохід клубу.

Найбагатша людина Англії хоче купити Манчестер Юнайтед – бізнесмен офіційно заявив про свої наміри

На четвертому місці перебуває Манчестер Юнайтед з 688 мільйонами євро. ПСЖ посідає п’яте місце з оборотом в 654 мільйони євро. Зі збільшенням майже на 18% порівняно з попереднім сезоном (556,2 мільйона євро) французький гранд має найкращі результати зростання. Середні показники топ-20 – 13%.

Знаковим стало те, що Барселона, яка очолювала цей рейтинг якихось два роки тому, зараз посідає лише 7 місце (638 мільйонів євро). Каталонці поплатилися через ранній виліт з Ліги чемпіонів і повільне зростання комерційних доходів.

Рейтинг особливо підтверджує дедалі помітнішу гегемонію англійського футболу. Шість місць в першій десятці – за представниками АПЛ, а в першій 20-ці їх більше ніж половина (одинадцять).

Вишеньки на торті: як американський бізнес викинув російську мафію з Челсі та АПЛ