УКР РУС

Ов'єдо – Фуенлабрада: Лунін без шансів перед фіналом, та з продовженням крутої серії, екс-гравець Карпат – найкращий

26 червня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Ов'єдо і Фуенлабрада зустрілися у 35 турі Сегунди (0:0). Рахунок і огляд матчу Андрія Луніна читайте на "Футбол 24".

Іспанія 2019/20. Сегунда, 35-й тур

Ов'єдо – Фуенлабрада – 0:0

Лунін став одним з героїв дербі в Хіхоні, а тепер планував продовжити безпрограшну серію. Шанси були значні, адже Фуенлабрада, хоч і посідала 12-е місце, не виграла жодного з 10 попередніх виїзних поєдинків. Водночас Ов'єдо лише на пару очок відірвався від зони вильоту. Андрій видав 3 сухі матчі за 5 останніх турів чемпіонату Іспанії. Хай навіть другого дивізіону. Такого в європейській кар'єрі Луніна ще не було – за весь попередній сезон Прімери тільки 2 кліншіти. За ці 5 турів у Сегунді не знайшлося рівних Ов'єдо: 11 очок і лише 3 пропущені голи, абсолютно найкращі показники.

Ов'єдо – Фуенлабрада: онлайн-трансляція матчу – Лунін з шансами продовжити найкрутішу серію в Іспанії

Високий пресинг господарів змусив помилитися Фуенлу. Красива комбінація з пасом п'ятою, утім, до удару не довела – захисники виправилися. По суті, перший постріл у матчі ми побачили на 17-й хвилині. Це в господарів Обенг виграв верхову боротьбу після корнера, але його удар був надто далекий від мети. Зовсім без роботи воротарі. За перші 30 хвилин Лунін більше м'яч у гру вводив, ніж захищав свої володіння хоч якимсь чином. Перший справжній момент створив Ов'єдо на 37-й. Подачу з лівого флангу замикав Лоло, кіпер парирував, а далі була підозра на блок руками – VAR за кадром перевірив епізод, без пенальті.

Точність передач показали, і вона цілковито відображає хід дуелі: 62% у господарів, 58% у Фуенли. Відчутно забагато довгих закидань і невдалих прострілів з флангів. Екс-хавбек львівських Карпат Крістобаль Маркес у свої 36 замкнув топ-7 гравців першого тайму за кілометражем – набігав 5,4 км. Капітан гостей також третій у свої команді за точністю пасів (70,6%), але й грає дуже вже просто, з мінімальним ризиком. Водночас саме після подачі кутового від Крістобаля Фуенла створила найцікавіший свій момент з незграбним акробатичним ударом Пате Сісса.

Ов'єдо за попередні 10 турів сезону набрав удвічі більше очок. У цей період Фуенлабрада передостання. Однак сьогодні цього зовсім не відчувається, боїться Зіганда ризикувати. Вийшов герой хіхонського дербі Борха Санчес. Мабуть, найгостріший гравець господарів у нинішньому стані. Ледь не пропустили у відповідь. Фуенла зайшла у штрафний, а далі був жахливий пас. Пінбол у виконанні Луїсмі. Удар, кілька рикошетів, підбирання і ще одна спроба – снаряд пролітає у сантиметрах від дальньої стійки.

Луніна розстрілювали з кількох метрів – Андрій летів красиво, але чи виручив би? Арбітри ще й фол в атаці зафіксували. Після серії замін краще виглядають гості. Кілька стандартів заробили, удар поруч з дев'яткою, який Лунін контролював і проводжав за межі поля. Нарешті хоч якийсь простріл перериває Андрій. Жахливий удар суперників кудись убік кутового прапорця. Закидання після невдалого штрафного Ов'єдо ледь не пройшло, але дуже невдало зіграв партнер українця в атаці, техніка підвела.

Лунін зіграв найспокійніший матч в Іспанії

Одразу так і не пригадаєш, коли голкіпер збірної України провів настільки безпечну зустріч у Прімері, Сегунді чи Копа дель Рей. За весь матч Фуенлабрада, головною метою якої було приспати суперника, не поцілила у ворота Андрія жодного разу. Лунін двічі впевнено зіграв на виходах та стільки ж разів класно виводив Ов'єдо з-під пресингу. На цьому все. На рівні виконував свою роботу, але її було настільки мало, що за цю непомітність отримав лише 5 балів "у поганій грі всієї команди", за версією ElDesmarque (гірше тільки в одного партнера).

Водночас поділив 3-4 місця серед найкращих в Ов'єдо, згідно з оцінкою La Voz de Asturias (6 балів). Насамперед тому, що партнери були дуже посередніми. Видання відзначає рішучість і безпечність Луніна в тих нечисленних епізодах, коли його вдалося навантажити. Зірочка від AS, 6,5 – FotMob, 6,8 – SofaScore. Український голкіпер не мав шансів ані провалитися, ані врятувати. Дивовижна зустріч, яка на 1 бал наблизила кожну з команд до заповітної мети – зберегти прописку в Сегунді. Перед черговим фіналом проти прямого конкурента (Нумансії) команда Зіганди відірвалася від зони вильоту на 3 бали.

Крістобаль серед лідерів Фуенлабради у грі без історії

Один з головних голосів колискової пісні, звуки якої розносилися над Тартієре. Фуенлабрада приїхала не перемагати, а гасити темп, намагаючись витиснути максимум своєю атлетичністю. Обидві команди були надто виснажені пекельним графіком. Календар відчутно перевантажений, адже доводиться грати з другого дня на третій. AS виписав лише екс-півзахиснику Карпат дві зірочки у складі гостей. Більше одного бала удостоїлися загалом тільки троє футболістів з 31, який виходив на поле. Для матчу, в якому статистика гольових моментів (2:0) і ударів у площину (1:0) не вражає зовсім, дуже навіть непогано.

Крістобаль скористався дуже неспішним темпом звітної гри. Створив 1 більш-менш перспективний момент своїм пасом, віддав 4 точні дальні передачі з 4 спроб, виграв 6 єдиноборств з 11, по разу відзначився дриблінгом, відбором і перехопленням. Був найкращим у складі Фуенли за подачами з флангів (2 з 4 пройшли), опинився у топ-5 за кілометражем і точністю передач. Отримав найкращий бал від SofaScore за останні 15 матчів. Загалом обидві команди ніби свідомо відіграли в економ-режимі перед дуже важливими недільними матчами проти аутсайдерів, де розжитися трьома очками буде значно реальніше.