УКР РУС

Останній тур Бундесліги. Анонс

14 травня 2011

Сьогодні завершується 48 сезон Бундесліги.

"Фрайбурґ" - "Байєр" (субота, 16.30)

Питання номер один цієї дуелі: Чи захоче Робін Дут, який з наступного сезону тренуватиме "Байєр", позбавляти свій майбутній клуб гарантованого місця у груповому етапі Ліги чемпіонів??? Приклад наставника "Байєра" Юпа Хайнкеса у другому колі у матчі із "Баварією" ми вже маємо... Статистика також може стати вірним супутником Дута, адже із останніх восьми домашніх матчів "Фрайбурґ" виграв у "Байєра" лише один (1 лютого 2004 року). Крім того, "Фрайбурґ" програв останні три із чотирьох матчів у чемпіонаті.

У випадку перемоги "Байєр" може святкувати "чемпіонство" як найкраща виїзна команда чемпіонату.

Рахунок першого кола: 2:2


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Кайзерслаутерн" - "Вердер" (субота, 16.30)

Проти "музикантів" "Кайзерслаутерн" здобув найбільше перемог (23), щоправда останні три домашні дуелі "Кайзерслаутерна" проти "Вердера" завершились на користь гостей.

"Кайзерслаутерн" виграв у чемпіонаті останні шість із восьми ігор.

"Кайзерслаутерн" в останніх двох іграх забив три голи головою, а 14 його таких голів з початку чемпіонату є рекордом цього сезону.

"Вердер" програв у цьому чемпіонаті лише одну із останніх десяти ігор.

Рахунок першого кола: 2:1

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Баварія" - "Штутґарт" (субота, 16.30)

Минулого сезону (27 травня) "Штутґарт" виграв на полі "Баварії із рахунком 2:1 і тимчасово був змістив майбутніх чемпіонів із першого місця. Ця перемога стала для "швабів" єдиною за останні десять візитів до Мюнхена.

У чотирьох матчах із Андрісом Йонкером "Баварія", пропустивши по одному м'ячу за матч, забила у ворота суперників 18 голів, вісім з яких на рахунку найкращого бомбардира Бундесліги цього сезону Маріо Ґомеса.

"Штутґарт" виграв останні чотири матчі у чемпіонаті і, маючи 30 очок, є третьою найкращою командою другого кола після "Баварії" (33 очки) та "Байєра" (32). Крім того, "Штутґарт" програв лише один із останніх десяти матчів.

Рахунок першого кола: 5:3


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Хофенхайм" - "Вольфсбурґ" (субота, 16.30)

Чи вилетить "чемпіонський" тренер Маґат зі своїми підопічними у другу лігу?

"Вольфсбурґ" виграв дві із останніх трьох ігор і програв лише одну із останніх трьох гостьових ігор. Крім того, "вовки" не зуміли в останніх 13 виїзних матчах забити більше, ніж один гол. Натомість, "Хофенхайм" не зумів в останніх шести домашніх матчах забити принаймні два голи за один матч.

"Хофенхайм" у всіх зустрічах із "Вольфсбурґом" пропускав
щонайменше два голи.

Рахунок першого кола: 2:2


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Майнц" - "Санкт-Паулі" (субота, 16.30)

Здобувши в останніх чотирьох матчах десять очок, "Майнцу" вдалось опинитись у зоні Ліги Європи. "Майнц" у цьому сезоні вже забив 50 голів і повторив клубний рекорд сезону 2004/05.

"Майнцу" вдалось у цьому сезоні набрати 13 очок завдяки влучним пострілам своїх гравців в остані десять хвилин матчу. Натомість "Санкт-Паулі" під час останіх 15 хвилин матчу пропустив найбільше голів серед усіх команд (19).

"Санкт-Паулі" в останніх одинадцяти матчах здобув лише одне очко і за цей проміжок часу "халупники" здобули звання найгіршої оборони (31 пропущений гол).

Рахунок першого кола: 4:2

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Кельн" - "Шальке" (субота, 16.30)

В останніх семи домашніх іграх і в 15 взагалі "Кельну" вдалось здобути над "Шальке" лише одну перемогу.

Однак у цьому сезоні в останніх восьми із дев'яти домашніх іграх "Кельн" здобув перемогу. В останніх 13 іграх чемпіонату "Кельн" не забив лише у ворота нового чемпіона - дортмундської "Борусії" (0:1).

"Шальке" зазнав поразок в останніх п'яти офіційних іграх підряд, а в останніх трьох ґельзенкірхенська команда пропустила 11 голів. В останніх п'яти матчах чемпіонату "Шальке" не зумів забити у ворота суперника більше, ніж один гол. Щоправда, у дуелі першого кола Раулю вдалося оформити хет-трик.

Рахунок першого кола: 0:3


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Борусія" (Д) - "Айнтрахт" (субота, 16.30)

Проти будь-якої іншої команди "Борусії" не доводилось частіше святувати перемоги, ніж у матчах із "Айнтрахтом (35), щоправда в останніх трьох дуелях між суперниками поєдинку "Борусія" здобула лише одне очко.

Семиразовий чемпіон Німеччини програв останні дві із трьох ігор, однак за весь сезон підопічні Кльопа не програли жодного матчу, у якому забивали хоча б один гол.

Після поразки у першому турі (22 серпня) від "Байєра" (0:2) "Борусія" вдома не програла, а в останніх 15 домашніх матчах дортмундська команда не зуміла забити лише у ворота "Шальке" (0:0).

"Айнтрахт" виграв у другому колі лише від вже новачка другої Бундесліги "Санкт-Паулі" (2:1). Крім того, команда із Франкфурта забила у другому колі лише 6 голів, що є гіршим показником навіть за найгіршу команду в історії Бундесліги берлінську "Тасманію".

Із новим наставником Крістофом Даумом "Айнтрахт" здобув за шість ігор лише три очки. Востаннє "Айнтрахт" здобув очко на виїзді в останніх п'яти іграх 3 квітня (1:1 з "Вольфсбурґом"), а останню перемогу в гостях франкфуртська команда святкувала ще 30 жовтня і знову над "Санкт-Паулі".

Все ж, чому б "Борусії" не програти, крім першого туру вдома, ще й в останньому турі і подарувати "Айнтрахту" шанс на збереження прописки у Бундеслізі?!?

Рахунок першого кола: 0:1


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

"Гамбурґ" - "Борусія" (М) (субота, 16.30)

Перемога (3:2) 31 жовтня 2009 року стала єдиною для "Борусії" в останніх 12 матчах у Гамбурзі.

"Борусія" в останніх семи іграх не пропускала у свої ворота до перерви, а після 56 голів у свої ворота з тренером Міхаелем Фронцеком, команда пропустила із новим наставником Лусьєном Фавром лише 8 голів в одинадцяти матчах.

У другому колі "Борусія" здобула на п'ять очок більше, ніж "Гамбурґ".

"Гамбурґ" в останніх шести матчах без перемог забив лише два голи, а в останніх трьох домашніх матчах - лише один.

Дев'ять вилучень у матчах проти "Борусії (М)" є рекордом для "Гамбурґа".

Рахунок першого кола: 2:1


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
"Гановер" - "Нюрнберґ" (субота, 16.30)

"Нюрнберґ" виграв останні дві із трьох ігор в гостях у "Гановера", у яких забив по три голи, а в останніх десяти дуелях "Нюрнберґ" програв лише двічі.

Обидва суперники програли свої поєдинки в останніх двох турах. Крім того, "Нюрнберґ" виграв лише одну із останніх семи ігор, причому у трьох матчах команді не вдалось забити жодного голу.

"Гановеру" вистачить нічиєї аби прикрасити найкращий сезон в історії клубу третім місцем у турнірній таблиці домашніх матчів.

Рахунок першого кола: 1:3