УКР РУС

Останній шанс Скрипника на Лігу Європи. Анонс передостаннього туру Бундесліги

16 травня 2015 Читать на русском

Кому необхідні очки для порятунку, а кому - до євроарени...

"Вольфсбург" - "Борусія Д"
Після трьох матчів без перемог "вовки" у минулому турі взяли своє у поєдинку з одним з претендентів на виліт "Падерборном". "Вольфсбург" вже гарантував собі місце у Лізі чемпіонів, проте розміняти друге місце на третє також напевне не хоче.

"Борусія" перебуває у непоганій формі. У минулому турі постраждала від "джмелів" "Герта". Ще у 19 турі підопічні Юргена Клоппа були останні у турнірній таблиці, а тепер вже сьомі. Перемагати "вовків" обов'язково, адже "Вердер" чи "Хофенхайм" можуть скинути "джмелів" з єврокубкової сходинки.

"Вердер" - "Борусія М"
Ще один ключовий поєдинок. Восьма сходинка, 43 очка. Підопічні Віктора Скрипника можуть зачепитись за Лігу Європи, однак необхідно перемагати, адже до шостого у таблиці "Шальке" віддаль становить два очка.

Друге коло - за "лошаками". Тридцять шість очок у цьому році! Чемпіон "Баварія" відстала на чотири очка. На фініші "Борусія" трохи розслабилась, але все одно виглядає упевнено: дві перемоги, дві нічиї та поразка в останніх 5 матчах.

"Байєр" - "Хофенхайм"
У минулому турі "фармацевти" практично програли битву за пряме місце у Лізі чемпіонів "лошакам". Незважаючи на це, про спад форми підопічних Рогера Шміта говорити не слід. Леверкузен хоче достойно завершити сезон.

Лише одна перемога у "Хофенхайма" в останніх 5 матчах! Три поразки! Команда із Зінсхайму вже не має сил на боротьбу. Добре, що надійний запас вдалося здобути раніше і про виліт не треба думати.

"Аугсбург" - "Ганновер"
Після двох безвиграшних матчів у минулому турі "Аугсбург" обіграв "Баварію" і вийшов на п'яту сходинку турнірної таблиці. Команда перебуває у хорошій формі і Ліга Європи у неї під контролем, якщо здобути у двох останніх матчах декілька очок.

"Гановер" цього року хоч і не виграв жодної гри, але має шанси зберегти прописку у Бундеслізі. У двох останніх матчах підопічні нового наставника Міхаеля Фронцека здобули по очку у дуелях з "Вольфсбургом" та "Вердером". У "Гановера" 31 очко і перехідне місце. Останній "Штутгарт" має 30 очок.

"Герта" - "Айнтрахт"
У столичної команди зараз найгірша ігрова форма: жодної перемоги у п'яти останніх матчах. В останньому матчі "Стара Синьйора" програла "Борусії Д", воротар якої Мітчел Лангерак весь матч стояв без роботи. Три очка переваги над командами зони вильоту можуть швидко зникнути у разі поразки у цьому турі.

"Айнтрахту" вже нічого не потрібно у цій першості - 39 очок і 11 місце. У минулому турі "орли" святкували першу перемогу після шести матчів без перемог. Доклав зусиль до перемоги Алекс Майєр, який відновився від травми.

"Штутгарт" - "Гамбург"
"Штутгарт" - єдина команда, яка за підсумками цього туру може прописатись у другій Бундеслізі. У "Гамбурга" на два очка більше і шваби можуть завдяки перемозі навіть зону вильоту покинути.

"Гамбург" у крайньому разі і нічия влаштує. Дві перемоги, нічия і дві поразки. Вічний Бундеслігіст не програє вже три матчі. Голи на останніх хвилинах у поєдинках з "Фрайбургом" та "Майнцом" додали команді впевненості.

"Майнц" - "Кельн"
"Майнц" в останніх двох матчах програв претендентам на виліт "Штутгарту" і "Гамбургу". До цього були дві перемоги над "Шальке" та "Фрайбургом". Виліт "05-им" вже не загрожує, тож можуть грати у своє задоволення.

"Кельн" минулого туру здолав "Шальке" і може спочивати на лаврах. Після збереження прописки наставник "цапів" Петер Штьогер дозволив гравцям погуляти. Наскільки відійшли вони, покаже матч.

"Фрайбург" - "Баварія"
Бідні "брайсгауери", які хоч і перебувають поза зоною вильоту, але очок стільки, як і ще у двох претендентів на виліт. Востаннє команда виграла у 27 турі від "Кельна". Відтоді було три нічиї та дві поразки. У минулому турі прямий конкурент на виліт "Гамбург" забив на останніх хвилинах і вкрав перемогу.

"Баварія" вже все виграла - лише чемпіонат. Ліга чемпіонів позаду, Кубок Німеччини також. Залишилось грюкнути дверима. Кажуть, що у воротах навіть Нойєр стояти не буде. Ще один експеримент зі складом може стати фартовий для господарів зустрічі.

"Шальке" - "Падерборн"
Жером Боатенг та Сідні Сем стали жертвами поразки у минулому турі від "Кельна" (0:2). Їх відсторонили від ігор і запропонували шукати інші клуби. "Кобальтові" ще не гаратнували собі місце у Лізі Європи, тож потрібна перемога.

"Падерборн" - на передостанньому місці. Пора згадати четвертий тур, коли команда була на вершині турнірної таблиці. Новачку також потрібна перемога.