УКР РУС

Останній бій. Перші підсумки матчу "Зоря" – МЮ

8 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" виділяє важливі моменти матчу 6 туру Ліги Європи в Одесі.

Зміни в складі "Зорі"

Склад "Зорі" значно відрізнявся від звичного для матчів Ліги Європи. До цього Юрій Вернидуб проводив лише незначну ротацію в цьому турнірі. Але в матчі проти МЮ на полі з'явилися і дебютанти Ліги Європи. По-перше, місце у воротах тренер довірив Ігорю Левченку, а не Олексію Шевченку. І голкіпер відіграв на хорошому рівні, відплативши тренеру за наданий шанс.

По-друге, на флангах оборони ми не побачили звичних Каменюку і Соболя. У першого травма, а другий був дискваліфікований через червону картку проти "Фенербахче". На правому фланзі капітана "Зорі" звично підміняв Опанасенко, а зліва вперше в ЛЄ діяв Сухоцький, який теж провів непоганий поєдинок. І те, що здивувало найбільше – це вихід Дениса Безбородька в нападі. До цього Вернидуб обирав лише з пари Кулач-Бонавентуре, але непогана гра Дениса в останніх іграх допомогла йому виграти конкуренцію. Але проти МЮ йому було складно проявити себе.

Проблеми з переходом в атаку

Було помітно, що луганській команді дуже важко давався вихід з оборони в атаку. І не важливо, яким чином команда Вернидуба намагалася йти вперед, все одно гравцям не вдавалось втілити задумане на полі. Дальні передачі і закидання спочатку на Безбородька, а потім і на Бонавентуре, майже не доходили до нападників. Більше того, навіть нав'язувати боротьбу захисникам суперника їм майже не вдавалось. Інша справа, що нігерійський нападник активніше діяв індивідуально та доволі часто йшов в обіграш. Якщо ж гравці намагались йти вперед короткими передачами, то після кількох пасів гості або перехоплювали, або відбирали м'яч. І це кидалось в очі після попередньої гри "Зорі" проти "Фенербахче", де команда атакувала набагато яскравіше.

Мхітарян знову забиває в Україні

Атакувальний півзахисник МЮ напередодні матчу проти "Зорі" радів, що повертається в Україну. Більше того, йому був приємний той факт, що гра відбудеться в Одесі. Адже саме в цьому місті він оформив останній хет-трик за "Шахтар". І, отримвши місце у старті від Моурінью, вірменський півзахисник провів хороший матч. На 48-й хвилині йому вдався чудовий сольний прохід з центру поля після перехоплення м'яча. Мхітарян вдало прибрав захисника та пробив повз Левченка – цей гол став для нього першим у якості гравця МЮ. І символічно, що це сталось саме в Україні, де він отримав путівку у великий футбол.

Дальня артилерія МЮ

Схоже, що Моурінью, який перед матчем пройшовся по газону на стадіоні "Чорноморець", дав вказівку своїм гравцям якомога частіше пробивати з дальної відстані. Певно, він розраховував, що на важкому полі воротарю складніше буде справлятися з ними, а зокрема, і з відскоками від землі. Так, лише Поль Погба за перший тайм завдав 3 дальні удари. А всього команда з Манчестера 9 разів пробивала з-за меж штрафного (загалом по ударах перевага гостей була в 3 рази більшою – 19:6). Запам'ятався небезпечний удар Руні у першому таймі, але з ним в хорошому стилі справився Левченко. Він кілька разів рятував свою команду, і не дозволив суперникам втілити свій задум у грі.

Перший сезон в ЛЄ

"Зоря", поступившись МЮ, провела останній матч групового етапу Ліги Європи у своєму першому повноцінному єврокубковому сезоні. Команда Вернидуба йшла до цього кілька років, і вона показала, що може гідно боротись навіть проти таких грандів, як "Манчестер Юнайтед". "Зоря" вдалось здобути дві нічиї у домашніх матчах проти "Фенербахче" (1:1) та "Фейєнорда" (1:1). Шкода, що перемогу над турками команда вратила лише на останніх хвилинах, а додавити голландську команду, яка грала в меншості, не вийшло. Тим не менш, луганці нав'язували серйозну боротьбу суперникам в кожному матчі. Тому варто лише подякувати "Зорі" за цей сезон та за великий футбол, який вона привезла в Одесу. Цей досвід точно піде на користь луганській команді.

"УЄФА – мафія, Європа – брехливі собаки". Як у турків шалено "пригорає" після нищівного розгрому "Бешикташа"