УКР РУС

Останній анонс сезону Серії А

22 травня 2011

"Лаціо" та "Удінезе" - команди, які добиватимуть інтригу в заключному турі Серії А.

Саме ці колективи поборються за четверте підсумкове місце, яке дає право участі у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Щоправда, зроблять вони це не в очному протистоянні.

 

"Лечче" - "Лаціо"

Важче у цій заочній суперечці буде "Лаціо", адже для того, аби обійти "зебр", "орлам" потрібно по-перше, сподіватися що ті програють "Мілану", а по-друге, у матчі з "Лечче" підопічних Еду Рейї влаштує лише перемога.

Навіть незважаючи на те, що "Лечче" в попередньому турі зумів зберегти прописку в еліті на наступний сезон, це може команду як розслабити, так і додатково мотивувати. Як це буде, дізнаємося незабаром.

Що ж до статистики очних протистоянь, то вона не на користь команди з нижньої частини таблиці – "Лечче" перемагає "Лаціо" в середньому один раз на десять зустрічей, а за останні десять їхніх побачень в половині з них перемагали римляни і ще три поєдинки завершилися внічию.

 

"Удінезе" - "Мілан"

А от "Удінезе", який два тури тому святкував перемогу над "Лаціо" - 2:1, спробує довести свою вищість і у турнірній таблиці. Тільки от зробити це буде дуже непросто – в гості до них завітає цьогорічний чемпіон "Мілан". І хоча тренер "россо-неррі" Массіміліано Алегрі спокійно може розглядати цю гру, як підготовку до наступного сезону, та чемпіону належало б завершити сезон на мажорній ноті. Наскільки серйозно віднесуться міланці до цієї гри стане відомо з того, хто вийде у стартовому складі.

А от щодо "Удінезе", то тут вихід у старті усіх основних гравців не викликає сумніву. Команді з Удіне буде достатньо і нічиєї – саме так і завершилася остання зустріч підопічних Гвідоліна з "Міланом". Та попри мирний підсумковий результат, видовищності цій зустрічі не бракувало, а, тим паче, голів – 4:4 вистачить на декілька поєдинків.

Та й узагалі, матчі "Мілану" з "Удінезе" завжди вирізняються принциповістю, про що свідчить лише одна нічия за останні десять ігор (саме про неї ми згадували), і п’ять перемог "россо-неррі" проти чотирьох у "неро-бьянкі". Результативності у цих матчах також не бракує – 3, 8 м’яча за гру (це, знову ж таки, за останніх десять зустрічей).

Про результативність ми згадали невипадково, адже...

 

Алексіс Санчес-Антоніо ді Натале vs Алессандро Дель П’єро-Давід Трезеге

В тому, що ді Натале стане найкращим бомбардиром першості, навряд чи хтось сумнівається. Більше цікавить, чи вдасться йому зробити дубль і "дотягнути до тридцятки". Якщо ж він, разом з партнером по команді Алексісом Санчесом на двох таки зуміють організувати два м’ячі, то стануть кращою парою нападників в історії Серії А. Наразі ж рекорд належить парі Алессандро Дель П’єро-Давід Трезеге, які, виступаючи за "Ювентус", наколотили за один сезон 41 гол.

 

"Ювентус" - "Наполі"

А от в "Ювентуса" шанси потрапити у Лігу Європи хоча й збереглися, проте досить примарні. Для цього туринцям потрібно вдома перемагати "Наполі", тренер якого Вальтер Маццарі, найімовірніше, залишиться в команді і на наступний сезон. Окрім того, "бьянко-нері" також потрібно сподіватися, що "Сампдорія" в Римі завдасть поразки Тотті та компанії. Хоча в перемогу "Юве" чомусь віриться - адже ця гра стане останньою для Дель Нері на посту наставника команди, а тренеру годиться йти з гордо піднятою головою. Нагадаємо, що майже стовідсотково в наступному сезоні діями гравців "Старої синьйори" керуватиме Антоніо Конте.

Повертаючись до згаданого матчу, то, якщо врахувати статистику, ця гра має бути особливо цікавою і безкомпромісною. Про це і свідчать останніх 10 матчів, в яких "Юве" та "Наполі" розділили перемоги порівну і жодного разу не зігравши внічию.

 

"Рома" - "Сампдорія"

Що ж до "Роми", то цій команді для участі в Лізі Європи, аби не чекати на результат з Турину, буде достатньо і нічиєї. "Сампдорія" ж, напевне, захоче наостанок грюкнути дверима, але завдяки грі, яку показують генуезці у другій половині сезону, зробити їй це навряд чи вдасться. Та й Тотті не проти залишитися в десятці кращих бомбардирів, де наразі він ділить 7-10 місце з атакувальним тріо "Мілану" Пато-Ібрагімовіч-Робінью.

Цікаво, що у двох останніх зустрічах цих команд перемогу святкувала "Сампдорія". Але це була зовсім інша "Сампдорія"…

 

Суперечка асистентів

Для того, аби Златан Ібрагімовіч наздогнав кращого наразі асистента чемпіонату Езекієля Лавессі з "Наполі" (13 результативних пасів), нападнику "россо-неррі" вистачить однієї гольової передачі. Проте і сам Лавессі може відзначитися г.п. у матчі з "Ювентусом".

Навряд чи цю двійку наздоженуть Андреа Коссу з "Кальярі" (11 гольових передач), а також Крістіан Ледесма з "Лаціо" та Антоніо Кассано з "Мілану" (по дев’ять асистів).

 

Інші матчі

В решті ж поєдинків команди не вирішуватимуть жодних турнірних завдань, то ж за ними можна буде просто поспостерігати, аби отримати задоволення від розкутого футболу. Чомусь здається, що команди гратимуть саме так.