УКР РУС

Алавес переміг Ельче й відірвався від зони вильоту, Осасуна перестріляла Кадіс у матчі з п'ятьма голами

11 травня 2021 Читать на русском

В рамках 36-го туру Ла Ліги Кадіс зазнав драматичної поразки від Осасуни, а Ельче програв Алавесу. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 36-й тур

Осасуна – Кадіс – 3:2

Голи: Будімір, 38, 75, Торрес, 85 (пен) – Шапоньїч, 49 (пен), Переа, 90+1

Ельче – Алавес – 0:2

Голи: Хоселу, 40, Ріоха, 54

Осасуна у рідних стінах приймала Кадіс. Турнірного значення цей поєдинок не мав, але більш вмотивованими на перемогу були памплонці – в останніх трьох турах вони не виграли жодного разу. Втім, поєдинок виявився доволі рівним.

У першому таймі гостріше виглядали гості, однак перший гол пропустили саме вони. Рахунок відкрив Будімір, який точним ударом головою на 38-й хвилині замкнув подачу з лівого флангу – 1:0! Вже за три хвилини по перерві Кадіс зрівняв завдяки пенальті, який реалізував Шапоньїч, але Будіміра такий розклад не влаштовував. На 75-й хвилині Анте красиво обігрався з Хоні й метрів з 20-ти вистрілив під ліву стійку. 2:1! Доволі швидко Осасуна торпедувала "жовту субмарину" третім голом, заробивши пенальті на 85-й хвилині – Роберто Торрес з "позначки" не схибив.

Кадіс не здався, скоротивши відставання до мінімуму у компенсований час завдяки помилці голкіпера господарів, однак часу на порятунок у гостей вже не було. 3:2 – Осасуна виходить на дванадцяту позицію.

Набагато важливіший поєдинок пройшов у Ельче, де однойменна команда приймала Алавес. В разі перемоги господарі покинули б зону вильоту, відірвавшись від неї на три очки – гості ж мали нагоду збільшити б гандикап від аутсайдерів до п'яти залікових балів. При цьому у випадку негативного результату вже аутсайдери могли піти у відрив. Словом, обом командам була потрібна звитяга.

Загалом, поєдинок був рівним, але Алавес краще завершував свої атаки. Точніше, їх краще завершували Хоселу та Ріоха: на 40-й хвилині перший вивів басків уперед, замкнувши простріл другого з правого флангу, а на початку другого тайму нападники обмінялися ролями – Хоселу розігнав контратаку 2-в-2 з передачею на дальню стійку, а Ріоха пробив у дотик. .0:2! Власне, після цього все стало зрозуміло. Ельче провів кілька непоганих атак у відповідь, але відігратись так і не зумів.