УКР РУС

Оркестрова яма

3 листопада 2010

"Барселона" затьмарює звитягу "Реалу", "Вільяреал" та "Спортінг" видають розкішний partidaso, "Валенсія" продовжує невдалу серію, "Альмерія" здобуває п’яту нічию в сезоні, а "Іберостар Естадіо" надихає "Мальорку" на вольову перемогу. Дев’ятий тур Прімери був дуже різнобарвним.

Partidaso: "Спортінг" - "Вільяреал"

Цей поєдинок виявився найбільш багатим у турі. У матчі вистачало всього — інтриги, жовтих карток, вилучень, пенальті! А головне, обидві команди грали у футбол! І футбол, треба сказати, найвищої якості! "Спортінг", незважаючи на загалом не надто вдалий старт у темпораді, на Ель Моліньоні перемогти вкрай важко. В цьому сезоні таке вдавалось лише "Валенсії". Без жодних шансів на очки із Хіхону виїхали "Мальорка" та "Севілья". "Вільяреал" же зміг врятуватись лише наприкінці матчу. Хоча, треба визнати, підопічні Гаррідо не заслуговували на поразку в цій зустрічі. Блискучий поєдинок провів Нілмар, який постійно створював гостроту поблизу воріт Хуана Пабло. В першому таймі бразильця відверто збивали в штрафному майданчику, проте цей епізод арбітр проґавив. Неймовірні швидкості розгорнулись у грі після того, як Кастро в середині другого тайму відкрив рахунок. "Вільяреал" всіма силами помчав вперед відігруватись, а "Спортінг" не упускав нагод втекти у контратаки. Господарі змарнували кілька нагод для того, щоб подвоїти рахунок, і вкінці таки пропустили гол у власні ворота. Досить сумнівний пенальті впевнено реалізував Россі.

 

 

 

 

 

 

 


Герой: Ліонель Мессі

В цьому турі знову на авансцену вийшов Ліонель Мессі. Аргентинець провів блискучий поєдинок, забивши два м’ячі у ворота "Севільї" та асистувавши Давіду Вільї. Хоча в той же час блискуче грали і решта віртуозів. Той же Вілья забив два чудових м’ячі, Хаві дозволяв собі часом передачі п’ятою, Іньєста був звично неперевершений, Педро заробив вилучення для Конко, Бускетс віддав гольовий пас на Вілью, а Дані Алвес взагалі забив гол у стилі Джекі Чана. І все це відбулося у матчі проти "Севільї", команди, що часто позиціює себе як третя сила у іспанському футболі. Команда Пепа одним матчем змусила замовкнути всіх критиків, які говорили, що "Барса" впала в яму.  Після матчу із "Севільєю" виявилось, що це яма оркестрова.

Команда: "Реал"

В матчі проти "Еркулесу" "Реал" довів, що може атакувати терпляче та холоднокровно у випадку, коли інші би атакували нервово та метушливо. "Еркулес" хоч і забив першим, проте здобути навіть нічию не зумів, методичні розхитування оборони господарів принесли мадридцям свої плоди. Ді Марія, добиваючи м’яч у ворота після удару Роналду, був такий впевнений в успіху, що, здається, ще до того, як забив гол, уже скрутив пальці, показуючи модний зараз знак серця. Далі за справу взявся Роналду, якому лише трохи не вистачило для того, щоб зробити хет-рик. Цілком заслужена перемога "Реалу".

Розчарування: "Валенсія"

У матчі проти "Сарагоси" команда Емері знову розчарувала. Третій поєдинок поспіль у Прімері "Валенсія" покидає поле без перемоги. Хоча розчаровують не лише результати команди, а й гра. Щось зламалось у механізмі los ches, хоча, здавалось, ніби на початку сезону все працювало чудово. Ніяк не набере належну форму після травми Евер Банега, дещо сковано діє Мата, лише пристосовуються до Прімери Тіно Коста і Топал, не так гостро діють на флангах Вісенте та Пабло, час від часу грішить і оборона. Головне ж — команда втратила гармонію, зв’язок між усіма лініями, саме тому атаки "Валенсії" впродовж останніх матчів втратили свій ритм, а без нього перемагати вкрай важко.

Стадіон: "Іберостар Естадіо"

На матчі "Мальорки" проти "Леванте" були присутні трохи більше десяти тисяч вболівальників, що не надто багато за загальними мірками. Проте усі ці десять тисяч людей справді прийшли підтримати команду і робили це протягом усього матчу. Підримка стала особливо вражаючою та поширилась на усіх вболвальників після того, як команда Лаудрупа пропустила. В такій атмосфері белеарці просто не могли не перемогти. Що цікаво, переможний гол у матчі забив П’єр Вебо, який проводив свій 200-ий поєдинок у Прімері.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Нокаут: "Атлетік" - "Хетафе"

Баски нокаутували гостей з-під Мадриду вже в перші 12 хвилин. Спочатку Іраола чудово підібрав відскок біля штрафного майданчика, а вже згодом Муніаін заробив пенальті, який бив чомусь не Льоренте, а Сан Хосе. Після цього втримати та збільшити перевагу на "Сан Мамес" для "Атлетіка" було справою техніки.

Обгін: "Расінг" - "Осасуна"

Сантандерський "Расінг" не лише розгромив "Осасуну", а й обігнав її у турнірній таблиці. Перші два м’ячі у "Расінгу" забив швед Маркус Розенберг, якого клуб орендував у бременського "Вердера".

В тому ж дусі: "Реал Сосьєдад"

"Реал Сосьєдад" здобув третю перемогу в чотирьох останніх матчах. В складі сансебастьянців знову по м’ячу забили Грізман та Льоренте, які відзначались також і в минулому поєдинку проти "Депортіво".

Характер: "Альмерія"

Пропустивши в середині першого тайму на "Вісенте Кальдерон" від Агуеро, "Альмерія" не знітилась, а грала далі у свій футбол. Незрозуміло, що робить ця команда внизу турнірної таблиці із однією перемогою в активі. Хлопці Хуана Мануеля Лільйо нічим "матрацникам" не поступались, здобувши заслужене очко. Чудовий поєдинок провів півзахисник "Альмерії" Пабло П’ятті, який просто замучив на лівому фланзі "Атлетіко" бразильця Луіша Філіпе. Якраз на рахунку П’ятті гол у ворота Давіда Де Хеа.

Перша перемога: "Депортіво"

Лише в дев’ятому турі "Депортіво" спромігся на першу перемогу в темпораді. Хоча рахунок 3:0 в матчі проти "Еспаньйола" може ввести в оману. Ніякої переваги лакорунці не мали, атаки були звично недолугими. Здивував більше "Еспаньйол", який більше нагадував якусь аморфну масу, аніж футбольну команду. Після того. як першу звитягу здобув "Депор", залишилась лише одна команда, що досі не перемагала — "Сарагоса".