УКР РУС

"Опікали, наче дитину": Михайліченко пригадав, як наставник Андерлехта допомагав адаптуватись у Бельгії

31 травня 2021 Читать на русском

Захисник Андерлехта Богдан Михайліченко розповів, як наставник бельгійського клубу допомагав у адаптації в клубі.

"Спочатку все було дуже непросто. Щоранку за мною приїжджали в готель, відвозили на тренування і ввечері привозили назад. Опікали, наче дитину, адже я ні слова не знав ні французькою, ні англійською. Тодішній тренер Андерлехта Франк Веркаутерен трохи говорив російською. Це була єдина людина, з ким я реально міг спілкуватися.

"Краще б грав Менді": Селюк знищив Зінченка за гру в фіналі Ліги чемпіонів

Він склав для мене список англійських слів, знання яких могло допомогти мені хоч якось розуміти тренувальний процес. З цього потроху і почався мій процес вивчення англійської мови, який зараз досить успішно триває. Дуже допомагало і те, що завжди поруч був Олег Ящук, до якого при необхідності я міг звернутися в будь-яку хвилину. Ми з ним регулярно кудись виїжджали на вечерю і, що вражає, його завжди і всюди в Брюсселі впізнавали і вітали уболівальники.

У спілкуванні з Компані, Веркаутереном, Ящуком я бачив і реально розумів, що в клубі мені дійсно раді, що мені дано час на адаптацію і що команда дійсно дуже розраховує на мене. Морально це мене дуже підтримувало і давало додатковий стимул працювати з максимальною самовіддачею, щоб якомога швидше і ефективніше влитися в колектив", – наводить слова Михайліченка Команда №1 з посиланням на Sport foot magazine.

До слова, Богдан перебрався до Андерлехта влітку 2020 року, провів 27 матчів у складі команди в усіх турнірах, записавши до свого активу гол та 2 асисти.

Рекорди і провали Динамо з Шахтарем, солодка помста Тухеля, Мессі та Роналду здають позиції – головне про ЛЧ 2020/21