УКР РУС

Оновлений склад Комітету з етики і чесної гри ФФУ провів перше засідання

7 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Комітет з етики і чесної гри вперше зібрався в новому складі в Будинку футболу.

У стінах Федерації футболу України вперше у новому складі зібрався Комітет з етики і чесної гри ФФУ. Нагадаємо, що до складу комітету входять 7 іноземців і 5 українців. На засіданні були присутні 10 членів комітету: Франческо Баранка, Альфредо Лоренцо, Еммануель Фулон, Мауро Сферрацца, Чезаре Ді Чінтіо, Олег Єгоров, Віталій Данильченко, Олександр Гапоненко, Артем Франков, Володимир Звєров. Були відсутніми Патрік Прево і П`єро Калабро.

Голова Комітету з етики і чесної гри Франческо Баранка в ефірі каналу "Футбол 1" сказав наступне про завдання, які буде вирішувати комітет:

"Насамперед ми покликані створити систему для боротьби з матчами з фіксованим результатом. Президент ФФУ поділився інформацією щодо проблемних команд та футболістів. Мусимо ретельно пильнувати за поєдинками в усіх українських лігах. Відсьогодні треба почати конкретну боротьбу".

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко сподівається, що новий склад Комітету з етики і чесної гри зможе дієво боротися з договірними матчами в Україні:

"Впевнений, що ті надії, які є у наших вболівальників і наших журналістів, справдяться. Сподіваюсь, що з приходом до Комітету етики та чесної гри настільки амбіційних людей, ми зможемо побороти ракову пухлину – договірні матчі. На жаль, на сьогоднішній день з цим борються всі країни світу. Це явище дуже активно і агресивно входить у життя футболу. Я вдячний таким авторитетним людям, що вони погодилися увійти в наш комітет".

Баранка назвав нові методи боротьби з договірними матчами в Україні

, а також у Viber