УКР РУС

Олімпік вдома розписав результативну нічию з Ворсклою – донеччани перервали 7-матчеву серію поразок

15 березня 2020 Читать на русском

Ворскла у завершальному матчі 23-го туру чемпіонату України не змогла перемогти Олімпік.

Недільня програма 23-го туру розбивала серце порожніми трибунами на топових матчах, і лише атмосфера на домашньому поєдинку Олімпіка не стала жертвою коронавірусу – тут і раніше не очікували глядачів. Від зустрічі проти Ворскли очікували, що вона стане непоганою пропагандою карантину, але матч несподівано вийшов веселим.

Захисник Олімпіка Литвин назвав одну з причин відставки Вісенте Гомеса

Дебютний момент стався аже на 19-й хвилині, коли Тейшейра пробив з дистанції трішки вище воріт. Наступний стався за хвилину й завершився голом: Тейшейра замкнув простріл з лівого флангу на лінію воротарського, Різник парирував перед собою, а Баланюк тут же зіграв на добиванні – 1:0. Втім, вже на 22-й хвилині полтавці отримали шанс зрівняти рахунок внаслідок дурного фолу голкіпера Кичака. Втім, заваривши каші, Артем виправився, парирувавши постріл Шехіча з пенальті. Після цього міг забивати Баєнко, але його удар головою пройшов над поперечиною.

Юрій Максимов не витримав, знявши Шехіча з гри на 34-й хвилині. На полі з'явився Кулач, який на 42-й відновив статус-кво, пробивши з меж штрафного з відскоку – 1:1. Кане міг забити другий гол "зелено-білих" перед свистком на перерву, але його простенький удар взяв Кичак. На цьому перший тайм добіг кінця.

Ворскла несподівано обіграла Десну – визначилися всі півфіналісти Кубка України 2019/20

Другий же розпочався у невисокому темпі, але на 53-й хвилині стався гольовий момент: Кане з меж карного майданчика вистрілив з розвороту й влучив у стійку, а Степанюк не влучив у ворота з мінімальної дистанції при добиванні – втім, він все одно перебував у положенні поза грою. Потім хвилин 10 команди провели в позиційній боротьбі з двома поганими дальніми ударами, але на 66-й Ворскла втратила другу можливість вийти вперед – Степанюк вийшов сам на сам з Кичаком, але замість удару викотив пас на Луїзао. Той пробив кволо.

В другій половині другого тайму Ворскла вже відверто домінувала, але м'яч вперто не йшов у ворота Олімпіка. Так, на 80-й хвилині Пердута не влучив у площину з класної позиції, на 87-й Васін стріляв з гострого кута (Кичак парирував), а на 87-й він же замкнув навіс з лівого флангу – повз ближню стійку! Олімпік міг покарати вже у компенсований час після пасу Чогадзе, але Віталій не переграв Різника у ближньому бою. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию.

Таким чином, Ворскла набрала 21 заліковий бал залишившись на десятій сходинці в турнірній таблиці УПЛ. За очками полтавці порівнялися зі Львовом. Олімпік з 19 пунктами в активі йде на одинадцятій позиції.

Золоті 60-ті і сива давнина: колиска Динамо, трагедія проклятого капітана, 383 голи і ще 27 фото "старої школи"