УКР РУС

Олімпіакос звільнив тренера, який не протримався і двох місяців – чемпіон світу вже веде перемовини

19 вересня 2022 Читать на русском

Грецький гранд припинив співпрацю з іспанцем Карлосом Корбераном.

Про відхід 39-річного наставника чинний чемпіон Греції оголосив на офіційному сайті. Тренер був призначений лише на початку серпня, але його кар'єра в Олімпіакосі, який 47 разів виграв чемпіонат Греції, виявилася напрочуд короткою.

Де Дзербі офіційно очолив клуб з АПЛ, замінивши нового тренера Челсі

Під керівництвом Корберана Олімпіакос зіграв 11 матчів, з яких виграв тільки 2 (ще були дві перемоги в серії пенальті у єврокубках). У чемпіонаті Греції пірейці посідають 5 місце, відпустивши лідера на 7 очок, а в Лізі Європи програли обидва матчі групового турніру.

Журналіст Ніколо Скіра стверджує, що фаворитом на посаду нового тренера є Лоран Блан. Чемпіон світу-1998 у складі збірної Франції кілька років перебував без роботи. Наприкінці 2020-го Блан очолив катарський Аль-Райян, з якого був звільнений у лютому цього року. З ним вже ведуть перемовини про контракт до літа 2024-го або 2025-го.

Раніше греки розглядали варіант із Роберто Де Дзербі, але екс-тренер Шахтаря напередодні очолив Брайтон, підписавши контракт з англійським клубом на 4 роки.

Нагадаємо, нещодавно Олімпіакос підписав двох іменитих ветеранів – Марсело та Хамеса Родрігеса. Перший ще не дебютував, а другий не допоміг уникнути поразки від Аріса (1:2) в останньому турі чемпіонату.

Динамо провалило старт сезону: чи варто відправляти Луческу у відставку?