УКР РУС

Олександрія здобула важку домашню перемогу над Колосом у матчі з шістьма голами

14 березня 2020 Читать на русском

Колос в рамках матчу 23-го туру УПЛ Колос зазнав неприємної виїзної поразки від Олександрії.

Колос після прориву в першу шістку може грати у своє задоволення до самого плей-офф за єврокубки, а от Олександрії в боротьбі за бронзові медалі перемога сьогодні була життєво необхідною. Втім, активніше поєдинок розпочали саме ковалівці, які класно вибігали в контратаки, заробляли стандарти та виходили на ударні позиції. Так, вже на 7-й хвилині зі штрафного під поперечину стріляв Богданов (Білик спіймав м'яч). На 11-й Бондаренко з п'яти метрів кволо замикав подачу Чорноморця, а крім того кілька непоганих ривків у карний майданчик зробив Вільх'яльмссон.

Чемпіон світу U-20 Дришлюк продовжить кар'єру в Латвії

Олександрія огризнулася на 17-й хвилині: Грицук увірвався на лінію штрафного та пробив у лівий нижній – Яшков парирував! На жаль для Володимира Шарана, цей момент до останньої третини першого тайму залишався єдиним в активі господарів, а от Колос, володіючи м'ячем 61% ігрового часу, продовжував загострювати. На 31-й хвилині головою в ближній кут замикав Вільх'яльмссон, на 32-й Сорокін стріляв метрів з 22-х – в обох випадках Білик спіймав м'яч. Ще за дві хвилини плечем з меж карного майданчика повз дальню стійку бив Бонадренко. Зрештою, захист Олександрії тріснув на 36-й: Бондаренко пройшов з м'ячем метрів 50 і викотив простріл з правого флангу в центр на Сорокіна – Станіслав же протаранив Дубру й пробив з меж штрафного у правий кут. 0:1!

Після цього "жовто-чорні" забігали, хоча з цікавих моментів до завершення основного часу можна було згадати хіба що метушню в штрафному та удар Мишенка п'яткою з близької дистанції. Яшков врятував гостей, однак перед самим свистком на перерву олександрійцям вдалася прекрасна атака: Пашаєв прострілив з правого флангу в штрафний, Грицук класно пропустив, а Гречишкін потужним ударом у дотик замкнув – 1:1! Саме з цим рахунком команди й пішли відпочивати.

По перерві Володимир Шаран зняв з гри Мишенка та Запорожана, кинувши у бій Ковальця з Задеракою. Олександрія одразу понеслася уперед, притиснувши Колос: на 48-й хвилині Безбородько пробивав з-за меж карного майданчика (неточно), на 51-й по воротах стріляв Ковалець (теж невдало), а на 53-й господарі заробили пенальті внаслідок фолу Максименка при боротьбі за подачу з кутового – Грицук точним ударом з "позначки" в дев'ятку вивів "жовто-чорних" уперед. Одразу ж Безбородько міг і добити Колос, прийнявши м'яч на лінії воротарського після пасу п'яткою від Лучкевича. Бути б голу, якби не сейв Яшкова.

Руслан Костишин одразу ж випустив на поле Кожушко з Ільїним, однак у ковалівців взагалі нічого не виходило. Було помітно, що гравці Колоса перебувають у стані гроггі, і Олександрія скористалася перевагою, забивши третій гол на 64-й хвилині. Гості самі допомогли в цьому: Максименко віддав слабенький пас назад, Лучкевич пішов на його перехоплення, а Яшков вийшов з воріт і вибив м'яч з-під ніг Валерія точно в ноги Грицуку – Василь тут же викотив пас вліво на Ковальця, а Кирило крученим ударом з лівого краю карного майданчика поцілив у правий кут. 3:1. Колос, здавалося, було зрубано.

На 60-70-х хвилинах Олександрія грала по рахунку, віддавши ініціативу ковалівцям і намагаючись спіймати їх на контратаці, однак нічого серйозного ні одні, ні інші не створили. Все йшло до легкої перемоги "жовто-чорних", однак підопічні Руслана Костишина не здавалася, несподівано забивши другий гол на 80-й. В цьому допоміг Білик, який невдало зіграв на перехопленні подачі з кутового – Лисенко, який вийшов з лави запасних, замкнув навіс ударом головою в дальній кут. 3:2!

Колос прогнозовано пішов камбечити, однак вийшло тільки разочок пробити у Дубру (стріляв Лисенко) та заробити кілька стандартів (один з них запороли фолом в атаці ще до подачі). Олександрія за таку пасивність покарала на 90-й хвилині: Дубра виніс м'яч уперед, Чорноморець дав Задераці себе обікрасти, а далі Максим пробив у лівий нижній кут – 4:2. Це був переможний гол.

Таким чином, Олександрія набрала 40 очок, залишившись на п'ятій позиції й наблизившись до Десни та Зорі на два та три залікових бали відповідно. Колос, маючи в активі 40 пунктів, тримається шостим.

Золоті 60-ті і сива давнина: колиска Динамо, трагедія проклятого капітана, 383 голи і ще 27 фото "старої школи"