УКР РУС

Олександрія драматично пролетіла повз єврокубки, дозволивши Руху уникнути перехідних матчів

4 червня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В останньому турі чемпіонату України "жовто-чорні" і "містяни" розійшлись миром. Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

У надпринциповій дуелі зійшлись Рух і Олександрія. Господарям кров з носа треба було вигравати, аби уникнути перехідних матчів і зберегти прописку в УПЛ. Гості, натомість, не мали права на помилку, адже осічка могла коштувати команді Руслана Ротаня місця у єврокубках.

"До останнього чекатиму свого шансу": лідер Руха сподівається на виклик у збірну України

Команди розпочали обережно, але з кожною наступною атакою Олександрія все більше і більше притискала суперника до його воріт. Кулаков вже на перших хвилинах мав відкривати рахунок, але замкнув навіс головою у ліву стійку Руха. За трохи Мустафаєв накрутив одразу трьох опонентів, але пробив по центру і Паньків у падінні забрав.

Далі гра перейшла у більш спокійне русло, майже без небезпечних моментів. Варто згадати хіба що дві жовті картки олександрійців, які "заробив" Климчук. На 33-й хвилині Сапуга зважився на дальній удар – м'яч летів по центру під поперечину і лише реакція Шевченка, який перевів на кутовий, врятувала Олександрію.

За трохи Кулаков протягнув сферу лівим флангом і видавав зрячий пас в район одинадцятиметрової позначки на Ковальця – Підгурський на мить випередив суперника і вибив на кутовий. Мустафаєв спробував щастя з-за меж штрафного – вище воріт. На останній хвилині першого тайму Ротань заробив "гірчичник" за надмірні емоції – гра явно проходила не за його сценарієм (заспокоювати боса довелось навіть Єзерському).

По перерві Олександрія заграла активніше, зважаючи на результат матчу між Ворсклою і Шахтарем, де полтавці вели з рахунком 1:0. Однак Рух діяв розважливо і організовано, тож до по-справжньому небезпечних моментів не доходило.

На 68-й хвилині Рух міг забивати. Климчук отримав м'яч по центру поблизу воріт, відтягнув на себе двох захисників і вже у падінні віддав праворуч на Альваренгу. Той довго готував удар і влучив у поперечину. За трохи помилка Підгурського у центрі поля призвела до атаки Олександрії: Кожушко з правого флангу віддав на Сігєєва, той викотив під удар Михайленкові зі зручної позиції, але той зарядив повз ворота.

На 80-й хвилині Паньків врятував Рух від вірного гола: Рибалка, який тільки-но вийшов на заміну, подав з кутового на дальню штангу і Ковалець замикав у дев'ятку. Екс-кіпер збірної України дивом зреагував і потягнув. Кулаков вже у доданий час мав шанс врятувати Олександрію, але після передачі Логінова з ліній воріт пробив по горобцях.

Як наслідок, Рух набрав 32 очки і посів одинадцяту сходинку турнірної таблиці УПЛ. Олександрія з 43-ма пунктами опустилась на шосте місце і пролетіла повз єврокубки.

Дуель за ЛЧ, "цукерка" для Ротаня і хаос семи клубів у зоні виживання – розбір найзаплутаніших сценаріїв на фініш УПЛ