УКР РУС

Олександр Шовковський - найкращий голкіпер УПЛ сезону 2010/11

4 червня 2011

Завершилось опитування на сайті "ФУТБОЛ 24" на звання найкращого воротаря минулого сезону в українському чемпіонаті.

В голосуванні взяли участь майже 1200 респондентів, більша половина з яких (57.47%) назвали найкращим кіпером гравця і капітана київського "Динамо" Олександра Шовковського. Протягом усього часу опитування в Олександра фактично не було конкурентів - найближчий переслідувач - страж воріт "Шахтаря" Андрій П'ятов, якого чимало фахівців вже встигли назвати ледь не найкращим гравцем усього чемпіонату, набрав 31.46% голосів. Третім став голкіпер "Зорі" Ігор Шуховцев (4.7%), четвертим - Ян Лаштувка (3.36%). Троє інших номінатнтів - Олександр Рибка, Євген Боровик та Дмитро Безотосний набрали разом трохи більше трьох відсотків.

Варто відзачити, що редакція сайту "ФУТБОЛ 24" цілком погоджується з думкою більшості своїх читачів. СаШо хоч провів і не повний минулий сезон, пропустивши стартовий його відрізок, однак саме завдяки його впевненій грі "Динамо" багато в чому повинно завдячувати виходу до чвертьфіналу Ліги Європи, фіналу Кубка України і, зрештою, гучній перемозі над "Шахтарем". Що вже казати про подивиги Шовковського у складі збірної, коли фактично його блискуча гра в серії післяматчевих пенальті принесла синьо-жовтим тріумф на Кубку Кіпру.

Ми продовжимо разом з вами формувати збірну сезону, після чого також визначимо і найкращого футболіста. Наступними "на арену" вийдуть захисники, з-поміж яких ми назвемо знову найсильніших.