УКР РУС

Огляд 32 туру Бундесліги. ФОТО. ВІДЕО

2 травня 2011

Які аутсайдери є лідерами другого кола, який рекорд у цьому турі став повторенням досягнення минулого сезону, який рекорд може встановити новий чемпіон "Борусія" (Д)... Про це та інше в огляді 32 туру чемпіонату Німеччини.

 

 

 

 

 

 

 

ДОРТМУНДСЬКА "БОРУСІЯ" - ЧЕМПІОН НІМЕЧЧИНИ!!!

Юрґен Кльоп відсвяткував у своїй сотій грі як тренер Бундесліги перший чемпіонський титул. "Борусія" здобула сьомий чемпіонський титул і вирівнялася за кількістю чемпіонських звань у Бундеслізі зі "Шальке". За останні шістнадцять років це вже четверте звання чемпіона Німеччини для "Борусії" (2011, 2002, 1996, 1995). За цей проміжок лише "Баварії" вдалось здобути більше чемпіонських титулів (9).

За два тури до завершення чемпіонату чемпіонами достроково ставали, окрім "Борусії", лише три команди: "Баварія", "Вердер" та "Кельн". У сезоні 2002/03 "Баварія" найшвидше стала чемпіоном за всю історію Бундесліги - вже після 30 туру визначився володар чемпіонського титулу.


ГОЛИ
У 32 турі гравці забили лише 21 гол. З початку сезону у 288 іграх зафіксовано 835 голів (у середньому 2,9 гола за матч).

Найкращі голи туру

Папіс Демба Сісе ("Фрайбурґ")

:::::::::::::::::::::::
 

Мілівоє Новаковіч ("Кельн")

:::::::::::::::::::::::

Какау ("Штутґарт")

:::::::::::::::::::::::

Роберт Левандовскі ("Борусія" Д)

:::::::::::::::::::::::

Марко Ройс ("Борусія" М)


ФАКТОР ЧУЖОГО ПОЛЯ
Завдяки чотирьом перемогам гостей у цьому турі командам вдалось повторити минулорічний рекорд Бундесліги - 95 виїзних перемог.


БОМБАРДИРИ
Маріо Ґомес ("Баварія") та Папіс Демба Сісе продовжують гонку бомбардирів у цьому чемпіонаті. Форвард "Фрайбурґа" відстає від Ґомеса на два голи: 22 - 24.

Папіс Демба Сісе став першим африканським футболістом, якому вдалось за один сезон Бундесліги забити стільки голів.

Третє місце займають двоє гравців: Теофані Ґекас ("Айнтрахт") та Мілівоє Новаковіч із "Кельна" (по 16 голів). Четверту позицію також займають два гравці: Срджан Лакіч ("Кайзерслаутерн") та Лукас Баріос, який забив свій 14 гол у чемпіонському матчі проти "Нюрнберґа".

Маріо Ґомес є також найкращим бомбардиром другого кола - 12 голів. За ним йде Новаковіч (11).

Крістіан Тіферт надалі залишається найкращим автором гольових передач - 14 (у цьому турі ще й гол забив). За ним йде Маріо Ґьоце (11).


КАРТКИ
Гравець "Айнтрахта" Себастіан Роде став автором єдиного вилучення у 32 турі. За весь чемпіонат вже було 55 вилучень, а жовтих карток - майже тисячу (986, що становить 3,42 гірчичника за гру). Через надмір жовтих карток наступний тур змушені пропустити: Зе Роберто ("Гамбурґ"), Юрій Юдт ("Нюрнберґ") та Ґрафіте ("Вольфсбурґ").


ПЕНАЛЬТІ
Здравко Кузьмановічу ("Штутґарт") поталанило реалізувати єдиний у цьому турі пенальті, який став переможним у матчі проти "Хофенхайму" (2:1).

ДИВОВИЖА
"Кельн" та "Штутґарт", які ще не гарантували собі прописки у Бундеслізі, є лідерами другого кола за кількістю набраних очок вдома та на виїзді відповідно.

У 15 матчах другого кола "Баварія" забила 40 голів. Другий показник у "Байєра", який забив лише 27.

"Айнтрахт" не привіз додому із останніх десяти поїздок у чемпіонаті жодної перемоги (3 нічиї, 7 поразок).


ЮВІЛЕЇ
Торстен Фрінґс у своєму 400-ому матчі у Бундеслізі заробив 92 жовту картку. Лише двом гравцям "вдалось" отримати більше "гірчичників" у Бундеслізі: Штефан Ефенберґ (111), а Бернд Холєрбах (93).

У матчі проти "Вольфсбурґа" Фрінґс також завдав найбільше ударів (5) по воротах суперника, ніж будь-який інший гравець.

"Айнтрахт" зазнав 550-ої поразки у Бундеслізі - рекордний показник в історії Бундесліги.

СЕРІЇ
"Санкт-Паулі" восьмий матч підряд пропустив принаймні два голи за гру.

Мьонхенґладбахська "Борусія" вперше у цьому сезоні виграє два матчі поспіль.

 

РЕКОРД
Дортмундська "Борусія" взяла курс на встановлення рекорду як власник найміцнішого захисту Бундесліги. Якщо у двох заключних турах "Борусія" пропустить максимум один гол, то вона поб'є рекорд "Баварії" за кількісю пропущених голів за один чемпіонат (21). "Борусія" у 32 турах пропустила 19 голів.

Мануель Нойєр ще ніколи не пропускав три голи у першому таймі офіційних ігор у формі "Шальке".