УКР РУС

Огляд 30 туру Бундесліги. ФОТО. ВІДЕО

18 квітня 2011

Про чемпіонський рекорд "Борусії", про те, хто питиме пиво у наступному турі, про найнегостиннішу пару Бундесліги... та про інше в огляді 30 туру Бундесліги.

ГОЛИ
У тридцятому турі футболісти забили лише 23 голи, порушивши традицію двох попередніх турів забивати стільки голів, щоб кількість дорівнювала номеру туру.  З початку сезону у Бундеслізі арбітри зафіксували 791 гол у 270 матчах (у середньому 2.93 голи за матч).

Найкращі голи туру

Крістіан Треш ("Штутґарт")

Андре Шюрлє ("Майнц")

Еду ("Шальке")

 


ФАКТОР ЧУЖОГО ПОЛЯ
30 тур не подарував гостям багато радості, адже лише двом командам вдалось привезти додому перемоги. За тридцять турів чемпіонату гості здобули 88 перемог.


БОМБАРДИРИ
Завдяки хет-трику у ворота "Байєра" Маріо Ґомес знову очолив найкращих стрільців Бундесліги (22 голи). На друге місце опустився форвард "Фрайбурґа" Папіс Демба Сісе (20 голів). Третє місце сподобалось грекові Теофанісу Ґекасу (16 голів). Завдяки єдиному голу у ворота "Штутґарта" капітан "Кельна" Мілівоє Новаковіч вийшов на четверте місце (14 голів).

У цьому турі лише Маріо Ґомесу вдалось забити більше, ніж один гол за гру. Крім того, три м'ячі у ворота "Байєра" стали для Ґомеса першим "бездоганним хет-триком" у Бундеслізі. Термін "lupenreiner Hattrick" ("бездоганний хет-трик") німці вживають тоді, коли гравець забиває три голи в одному таймі і між цими голами не було голів інших гравців, які беруть участь у матчі.

Андре Шюрлє забив тринадцятий гол у чемпіонаті і за кількістю забитих голів за один сезон у складі "Майнца" наздогав Мохамеда Зідана ("Борусія" Д), який був найнебезпечнішим гравцем "Майнца" у сезоні 2006/07.


АСИСТЕНТИ
Найкращим автором гольових пасів у чемпіонаті Німеччини є Крістіан Тіферт (13), за ним йде Маріо Ґьоце (11) та Франк Рібері (10).


КАРТКИ
Через другу жовту картку у п'ятницю поле довелось покинути Міке Ханке. Це вилучення стало єдиним у 30 турі. З початку сезону арбітри відправили приймати душ 54 футболістів.

Щось повинно трапитись неймовірне, щоб завадити "гірчичникам" перетнути позначку "1000" у цьому чемпіонаті. За тридцять турів жовті картки вже 931 раз вилазили із кишень арбітрів. У середньому 3,45 картки за гру - найвищий показник за історію статистики у Бундеслізі. Ох, жорстким, а іноді навіть жорстоким, став футбол! Через, чи то пак... завдяки надміру карток у наступному турі пиво можуть пити Дід'є Я Конан, Серджіо Пінто, Алєксандер Майєр та Лукас Подольскі.

ПЕНАЛЬТІ
У 30 турі було лише два пенальті: Здравко Кузьмановіч реалізував пенальті у ворота "Кельна", допомігши "Штутґарту" здобути виїзну перемогу з рахунком 3:1. Другий пенальті не вдалось реалізувати гравцеві "Вердера" Сандро Ваґнеру, який заробив Клаудіо Пісаро. Щоправда, голкіперу "Шальке" не вдалось вберегти свої ворота від голу у тому епізоді, оскільки Ваґнер добив м'яч. Отож, рахунок реалізованих і нереалізованих пенальті став 52:23.

ДИВОВИЖА
Мартін Харнік забив у Кельні свій дев'ятий гол у сезоні. Перед Харніком останнім австрійцем, який забив стільки голів за один сезон у Бундеслізі був Маркус Вайсенберґер у 1999/2000 (також 9 голів).


ЮВІЛЕЇ
"Гановер" привіз із Гамбурга трисоте виїзне очко у Бундеслізі.

Крістіан Айґлєр забив п'ятсотий гол на виїзді в історії "Нюрнберґа".

Ральф Ранґнік провів 250 гру у Бундеслізі як головний тренер.

Юрґен Кльоп у своїй двосотій грі у Бундеслізі як тренер здобув трисоте очко.


СЕРІЇ
"Санкт-Паулі" завдяки виїзній нічиїй перериває клубний антирекорд - сім поразок поспіль. Все ж команда із Гамбурга не виграє вже вісім турів поспіль.

Міхаель Енінг як тренер "Гамбурга" не програє вже у четвертій грі поспіль (1 перемога, 3 нічиї).

"Гамбург" не виграє від "Гановера" четверту гру поспіль (три нічиї, одна перемога). Це найгірша серія у зустрічах з усіма теперішніми командами Бундесліги.

"Вердер" збільшив свою серію без поразок до семи (2 перемоги, п'ять нічиїх).

Із двома перемогами та однією нічиєю Ральф Ранґнік залишається непереможним після свого повернення у Бундеслігу із "Шальке".

Юп Хайнкес залишився невдахою у дуелях із "Баварією": як тренер, так і гравець він не зумів бодай раз святкувати перемогу над рекордсменом Бундесліги.

"Фрайбурґ" програв вдев'яте у Дортмунді. Лише проти "Баварії" зазнав "Фрайбурґ" більше поразок на виїзді (10).

РЕКОРДИ
Шість перемог гостей підряд - таке твердження вірне для пари команд "Кельн" і "Штутґарт". Виявляється, таке в Бундеслізі трапилось вперше.

Після перемоги над "Борусією" (М) "Майнц" збільшив клубний показник кількості очок за один сезон у Бундеслізі (48).

29 очок у 30 матчах - антирекорд "Вольфсбурґа" за час виступів у Бундеслізі.

21 перемога у сезоні - дортмундська "Борусія" повторила свій рекорд чемпіонського сезону 2001/02.