УКР РУС

Огляд 29 туру Бундесліги. ФОТО. ВІДЕО

11 квітня 2011

Про звільнення, голи, картки та інше - в огляді 29 туру чемпіонату Німеччини

ГОЛИ
Порядковий номер туру вказує на кількість забитих м'ячів? Таке трапляється у цьому чемпіонаті вже не вперше. Отож, 29 тур - 29 голів. З початку сезону команди вже забили 768 голів у 261 грі - у середньому майже три голи за гру. Враховуючи той факт, що командам залишилось зіграти у Бундеслізі 5 турів (45 матчів), і взявши до уваги середню результативність за матч, то командам навряд чи вдасться дійти позначки у тисячу голів. Голом-катом туру можна назвати м'яч, який забив Крістіан Айґлєр.

Завдяки цьому голу "Нюрнберґ" не програв вдома "Баварії", однак цей удар "звільнив" Ван Ґааля з посади головного тренера мюнхенського гранда.

А це Ґекас "загубив" м'яч і гол...

А це супергол Марко Ройса...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ФАКТОР ЧУЖОГО ПОЛЯ
У цьому турі господарі виявилися негостинними, за винятком "Штутґарта" (2:4 проти "Кайзерслаутерна"). Кількість перемог на виїзді у цьому чемпіонаті збільшилося до 86. Рекорд з минулого року становить 95 виїзних перемог.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
БОМБАРДИРИ
Папіс Демба Сісе у матчі із "Хофенхаймом" забив свій 20 гол у чемпіонаті і вийшов в одноосібні лідери найкращих "стрільців по воротах" Бундесліги. Маріо Ґомес залишився із 19 голами на другому місці, а третю позицію у цьому списку займає форвард "Айнтрахта" Теофаніс Ґекас (16 голів). Сенегальський форвард "Фрайбурґа" став також найнебезпечнішим африканським футболістом в історії Бундесліги, якому протягом одного сезону вдалось забити найбільше голів. Щоправда, це лише повторення рекорду ганського форварда "Айнтрахта" Ентоні Єбоа, якому у сезоні 1992/93 вдалось із такою кількістю голів разом з форвардом "Байєра" Ульфом Кірстеном отримати "гармату для мисливців голів" (приз, який вручають найкращому бомбардирові Бундесліги).

Найкращим асистентом Бундесліги є гравець "Кайзерслаутерна" Крістіан Тіферт (13 гольових пасів), якому у 29 турі вдалось відзначитись "хетриком" у цьому показнику. За ним йдуть Франк Рібері та Маріо Ґьоце (по 10 пасів). Міке Ханке також тричі віддав гольові передачі (особистий рекорд) у матчі проти "Кельна".

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


КАРТКИ
Еніс Бен-Хатіра пішов з поля передчасно через другу жовту карту, а Павел Крамас, Нікольче Новескі та Ар'єн Роббен отримали одразу червоні картки. Чотири вилучення в одному турі вже було двічі у цьому сезоні (у п'ятому і сьомому турах). Взагалі цей чемпіонат "побачив" вже 53 вилучення. Якщо кількість голів навряд чи зможе перетнути тисячну позначку, то жовті картки найімовірніше здолають цю вершину, адже з початку сезону арбітри не полінувались 889 разів витягнути "гірчичники".

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ПЕНАЛЬТІ

У 29 турі арбітри призначили шість одинадцятиметрових шрафних ударів. Всі шість гравців, які вирішили провести "екзекуцію" воротаря суперника, раділи успішному проведенню "операції". Рахунок забитих і незабитих пенальті став 51:22.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ДИВОВИЖА
Більшість контактів з м'ячем Ґекаса були ударами по воротах: 15 разів форвард "Айнтрахта" володів м'ячем і у восьми випадках завдав удару по воротах.

Халілу Алтінтопу ("Айнтрахт") довелось чекати аж дві тисячі хвилин на свій гол - турецький футболіст перервав суху серію голом у власні ворота... (Скільки вже можна чекати на гол, краще вже у свої ворота, а то щось не йде...).

Півзахисник "Фрайбурґа" Юліан Шустер забив гол безпосередньо із кутового. Такий гол у Бундеслізі перед цим бачили у березні 2009 року. Тоді "сухий лист" а-ля-Лобановський вдався гравцеві "Гановера" Арнольду Бруґінку у ворота теперішнього лідера чемпіонату Німеччини - дортмундської "Борусії".


"Борусія" (Д) вчетверте у чемпіонаті забиває гол на останній доданій хвилині матчу.

Крістіан Тіферт віддав три гольові передачі, щоб його партнери здобули перемогу над його колишньою командою "Штутґартом". У матчі першого кола Крістіан також тричі "подбав" про голи у ворота свого екс-рободавця.

Мілівоє Новаковіч завдяки лише одному удару по воротах суперника забив вперше після понадрічної "посухи".

Філіп Демс реалізував всі свої пенальті у чемпіонаті (7).

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ЮВІЛЕЇ
Папіс Демба Сісе забив трисотий домашній гол "Фрайбурґа" у Бундеслізі. Крім того, команда здобула у цьому турі 125 домашню перемогу у Бундеслізі і набрала також трисоте очко на домашній арені.

"Гамбурґ" в особі Еніса Бен-Хатіри вийшов на третє місце за кількістю вилучень в історії Бундесліги (100). Лідерами є "Байєр" та "Штутґарт" - по 105 вилучень. ­­

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
СЕРІЇ

"Вердер" пропустив у власні ворота у 14 матчі поспіль.

Капітан "Баварії" Філіп Лам зіграв сто четверту офіційну гру підряд за мюнхенську команду, вийшовши у стартову складі.

"Гановер" виграв вісім із дев'яти останніх домашніх ігор і, набравши 34 очки, став найкращою домашньою командою.

"Айнтрахт", незважаючи на прогрес в останніх турах (3 матчі - 5 очок), залишається найгіршою командою другого кола (7 очок).

"Шальке" під керівництвом нового тренера Ральфа Ранґніка виграв всі три гри, а "Вольфсбурґ" з Маґатом не виграв ще жодної (1 поразка, 2 нічиї).

"Баварія" у цьому сезоні не може виграти дві поспіль гри на виїзді.

"Борусія" (М) вп'яте поспіль не програла "Кельну", який не може здобути у цьому чемпіонаті перемогу в гостях вже вісім турів поспіль (6 поразок, 2 нічиї).

"Байєр" не програє вже 8 матчів поспіль (7 перемог, 1 нічия) - найдовша серія зараз у чемпіонаті Німеччини.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
РЕКОРДИ
"Гановер" підняв планку власного рекорду кількості набраних очок за один сезон до 53. Крім того, команда здобула одинадцяту перемогу вдома - також рекорд клубу у Бундеслізі за один сезон.

"Санкт-Паулі" зазнав сьомої поразки на виїзді підряд і повторив своє "досягнення" сезону 1996/97, у кінці якого довелось покинути Бундеслігу.