УКР РУС

Огляд 23 туру Бундесліги. ФОТО

21 лютого 2011

Що є спільного між "Вердером", "Вольфсбурґом" та "Штутґартом", якою частиною тіла Бастіан Швайштайґер забив свій перший гол у Бундеслізі... Про це та інше - в огляді 23 туру чемпіонату Німеччини.

БОМБАРДИРИ
Лідерство у бомбардирських перегонах утримує форвард "Баварії" Маріо Ґомес, який у ворота "Майнца" відправив 18-ий гол у цьому чемпіонаті. Його переслідувач Папіс Сісе ("Фрайбурґ") забив переможний гол у ворота "Вольфсбурґа", перервавши триматчеву серію без голів, і має в активі 16 голів. Тривалий лідер бомбардирів у першому колі Теофаніс Ґекас знову не зумів відзначитись і має 14 голів.

Список "гольовиків" очолює також Маріо Ґомес (18 голів + 1 гольовий пас). По 17 очок має Артуро Відаль ("Байєр") та Дід'є Я Конан ("Гановер"), якому вдалось у цьому турі двічі результативно асистувати. Найкращим асистентом є Крістіан Тіферт із "Кайзерслаутерна" (10 пасів).


ГОЛИ
У 23 турі футболісти забили 30 голів (у середньому 3,3 гола за гру). З початку сезону футболісти забили вже 622 голи у 207 матчах.

Ян Шлаудраф із "Гановера" зробив дубль, який йому востаннє вдавалося оформити ще у грудні 2009 року. Гравець "Гамбурґа" Паоло Ґереро забив також два м'ячі в одному матчі (з 30 серпня 2009 року).

Штефан Кіслінг ("Байєр") у своїй 200-ій грі у Бундеслізі також оформив дубль.

Еніс Бен-Хатіра у своїй 18-ій грі у Бундеслізі забив перший гол у матчі, у якому "Гамбурґ" святкував найбільшу свою перемогу у цьому чемпіонаті (4:0).


КАРТКИ
23 тур став другим ігровим днем після 19 туру, коли арбітрам не довелось вилучати хоча б одного гравця з поля. З початку сезону зафіксовано 41 вилучення. Проте кількість "гірчичників" перевершує кількість забитих голів у цьому чемпіонаті (691 проти 622).

ПЕНАЛЬТІ
23 тур, як і четвертий та дев'ятнадцятий, став туром без одинадцятиметрових штрафних ударів. Реалізація пенальті залишилася такою: 36 забитих - 19 незабитих.


ЦІКАВО
У сезоні 1979/80, коли "Вердер" вилетів з Бундесліги, команда мала на три очки більше після 23 турів (перемога = 3 очки), ніж тепер.

З грудня 2009 року "Гановер" не програв жодного матчу, у якому забив першим - найдовша серія серед усіх команд Бундесліги.

Тричі перевірити на міцнісь каркас воріт суперника в одному матчі вдалось у цьому турі "Хофенхайму". Таке вдалось у цьому сезоні лише "Баварії" у матчі проти "Борусії" (М) (3:3).

У 23 турі господарі святкували 7 перемог. 70 перемог на виїзді - таке досягнення гостей у цьому чемпіонаті. Рекорд (95 виїзних перемог) "утримує" минулий сезон.

У цьому турі Бастіан Швайнштайгер забив перший свій гол у Бундеслізі головою.


ЮВІЛЕЇ
"Гамбурґ" допоміг бременському "Вердеру" "здобути" 500-у поразку у Бундеслізі. Крім того, коли рахунок у матчі став 3:0, "Вердер" пропустив 2222-ий гол у Бундеслізі.

"Кельн" здобув на виїзді за час виступів у Бундеслізі 200-у нічию.

"Кайзерслаутерн" зазнав 400-ї виїзної поразки за час виступів у Бундеслізі.

"Байєру" вдалось забити у цьому турі 1800-ий гол у Бундеслізі.


СЕРІЇ
"Нюрнберґ" святкував четверту поспіль перемогу у чемпіонаті. Востаннє такий показник команда мала ще у 1989 році.

"Айнтрахт" надалі залишився найбільшою невдахою другого кола - без перемог та без забитих голів.

Дортмундська "Борусія" - єдина команда, яка не зазнала поразки у другому колі (3 перемоги, 3 нічиї).

Юп Хайнкес не програв жодної із останніх 13 домашніх ігор проти "Штутґарта" (9 перемог, 4 нічиї).

РЕКОРДИ
Здобувши 13 перемогу у сезоні, "Гановер" повторив рекорд клубу за весь сезон.

"Майнц" розпочав свій матч проти "Баварії" із наймолодшим складом за час виступів команди у Бундеслізі (25,3 роки).

Форвард "Майнца" Андре Шюрлє встановив новий рекорд сезону серед усіх гравців Бундесліги, завдавши по воротах суперника 10 ударів в одному матчі.

Що є спільного між "Вердером", "Вольфсбурґом" та "Штутґартом"?

Відповідь:

Всі ці команди були чемпіонами Німеччини. Всі ці команди опинилися зараз в зоні вильоту з Бундесліги.

КОМЕНТАР ТУРУ

"Завтра на тренуванні я все надолужу, цим я не переймаюсь"

(Форвард "Хофенхайму" Ведад Ібішевіч про змарновані гольові нагоди, 1:1 проти "Кельну").

"Ведад мав сьогодні два суперники: воротаря та стійку воріт"

(Тренер "Хофенхайму" Марко Пецаюлі про нереалізовані шанси Ібішевіча)