УКР РУС

Огляд 22 туру чемпіонату Німеччини

14 лютого 2011

Вилучення, гольові посухи, рекорди та антирекорди... Про це та інше в огляді 22 туру Бундесліги.

ГЛЯДАЧІ
За 22 тури чемпіонату Німеччини стадіони відвідали понад 8,2 мільйона уболівальників. У цьому турі уболівальники розкупили квитки у Мюнхені (69 тисяч), Кайзерслаутерні (майже 50 тисяч), Вольфсбурзі (30 тисяч) та в Гамбурзі на матчі "Санкт-Паулі" проти "Борусії" (М) (24,5 тисячі).


ГОЛИ
У 22 турі футболісти забили 28 голів. У цьому сезоні команди Бундесліги забили 591 гол у 197 матчах (у середньому три голи за матч).

Форварди "Кельна" Лукас Подольскі та Мілівоє Новаковіч, а також Ар'єн Роббен ("Баварія") оформили у цьому турі по дублю. Роббену вдалося забити 5 голів в 5 офіційних матчах чемпіона країни.

Авторами перших голів у Бундеслізі стали Патрік Функ ("Штуґарт"), Тімоті Чендлер ("Нюрнберґ") та Свен Бендер ("Борусія" Д).


БОМБАРДИРИ
У 22 турі свій гольовий запас поповнив форвард мюнхенської "Баварії" Маріо Ґомес, якому вдалось забити 17-ий гол у чемпіонаті у ворота "Хофенхайму". Його переслідувачі форвард "Фрайбурґа" Папіс Сісе (15 голів) та Теофаніс Ґекас (14) із "Айнтрахта" не забили у цьому турі.

Маріо Гомес очолює список найкращих гравців за схемою "гол+пас" - 17+1. Гравець леверкузенського "Байєра" Артуро Відаль йде за Маріо із показником 9 голів + 8 пасів.

Найкращим асистентом є Крістіан Тіферт із "Кайзерслаутерна" - 10 гольових передач. У цьому турі Франк Рібері ("Баварія") віддав два результативні паси.

 

ГОЛЬОВА ПОСУХА
"Айнтрахт" залишається єдиною командою чемпіонату, якій не вдалось забити бодай гол, а в останніх 7 матчах команді із Франкфурта-на-Майні поталанило забити аж ОДИН!!! гол. Не забиває Ґекас, нема голів для "Айнтрахта"! Причому "Айнтрахт" забив на домашній арені у цьому чемпіонаті лише 9 голів - найнищий показник у Бундеслізі. У цьому турі у Франкфурті гостював "Байєр", який здобув перемогу із рахунком 3:0. Ця перемога стала 7 із 10 останніх візитів "верстатників" до "Айнтрахта".

КАРТКИ
У 22 турі було 2 вилучення з поля. Ігор де Камарґо ("Борусія" (М)) отримав червону картку на 21-ій хвилині матчу, встигнувши забити гол у ворота "Санкт-Паулі". Гравець лідера чемпіонату Невен Суботіч пішов з поля через другу жовту картку. У цьому сезоні вже було 41 вилучення (1,9 у середньому за гру). 19 тур став винятком, коли не вилучили жодного футболіста. У цьому сезоні арбітри показали вже 654 "гірчичники" (у середньому 3,32 за гру).

ПЕНАЛЬТІ
У цьому турі автором голу із єдиного пенальні у турі став Младен Петріч ("Гамбурґ") і цей гол виявися єдиним на полі "Вольфсбурґа". Лише у 4 та 19 турі арбітри не призначили пенальті. Дуель "забив пенальті" - "не забив пенальті" має рахунок 36:19 (реалізація - 65%).

ЦІКАВО
"Вердер" повторив свій антирекорд сезону 1979/80 (перемога = 3 очки), набравши після 22 матчів лише 24 очки.

Поразка від "Баварії" 0:4 стала для "Хофенхайму" повторенням найбільших двох поразок від "Вольфсбурґа". З більшим рахунком "Хофенхайм" ніколи не програвав у Бундеслізі.

У матчі проти "Хофенхайму" мюнхенці заробили лише п'ять фолів - найменше у цьому чемпіонаті.

Ар'єн Роббен та Франк Рібері вперше після фіналу Кубку Німеччини 2010 року вийшли разом у стартовому складі і гра завершилася із великим рахунком.

У цьому сезоні на виїзді команди перемагали господарів у 69 матчах - 35% всіх матчів.


ЮВІЛЕЇ
Ар'єн Роббен, зробивши рахунок 4:0 у матчі з "Хофенхаймом", забив 3300-ий гол "Баварії" в історії Бундесліги. Жодна із німецьких команд навіть не наблизилась до показника мюнхенського клубу.

"Санкт-Паулі" святкував 250 очко за час виступів у Бундеслізі.

Джеральду Асамоа довелось 128-ий раз покинути поле під час матчу через заміну. Асамоа повторив "досягнення" колишнього гравця дортмундської "Борусії" Ларса Рікена. Цей показник є рекордом Бундесліги.

Томас Шааф у "північному дербі" провів 400 гру у Бундеслізі разом із єдиним своїм клубом "Вердером". Лише Отто Рехагелю вдалось провести найбільше ігор як тренеру одного клубу в Бундеслізі. Цим клубом також був "Вердер" (1981-1995, 493 гри). Третє місце у цьому списку займає Вінфрід Шефер, який з 1987 по 1998 рік виводив "Карлсруе" на матчі 371 раз.


ФАКТОР СВОГО ПОЛЯ
"Баварія" виграла, після поразки від "Майнца" (1:2, 25 вересня 2010 року), всі сім домашніх ігор із загальним рахунком 26:4. У кожній з цих ігор мюнхенці забили щонайменше три голи. Отож чемпіон країни є зараз найкращою "домашнью" командою, однак на виїзді успіхи "Баварії" йдуть аж на дев'ятому місці.

СЕРІЇ
"Санкт-Паулі" ще не програв в 2011 році (2 перемоги, 2 нічиї).

7 домашніх перемог підряд і принаймні три голи у матчі - результат, який вдавався "Баварії" у сезоні 1979/80.

"Айнтрахт" не забив у п'ятій грі поспіль - антирекорд команди.