УКР РУС

Огляд 19 туру чемпіонату Німеччини

25 січня 2011

Пропонуємо вам поглянути на 19 тур у Бундеслізі через призму цифр та фактів.

ГОЛИ
У 19 турі команди забили 24 голи. Список бомбардирів очолюють одразу два гравці - Папіс Сісе ("Фрайбург") та Маріо Гомес (15 голів) завдяки хет-трику у ворота "Кайзепслаутерна". Третє місце займає нещодавній лідер Теофаніс Гекас (14 голів).

 

ГЛЯДАЧІ

У цьому турі стадіони відвідали майже 400 тисяч уболівальників. Вщерть заповнили трибуни прихильники своїх команд у Дортмунді (майже 81 тисяча), Гановері (49 тисяч) та Мюнхені (69 тисяч).

 

ТУР ЧЕСНОЇ ГРИ

19 тур став перший туром у цьому чемпіонаті, у якому арбітри не призначили жодного пенальті та не вилучили жодного гравця.


ЮВІЛЕЙНИЙ ГОЛ

Гравець "Фрайбурга" Йоганес Флюм забив 500-ий гол команди у Бундеслізі.

 


УЛЮБЛЕНІ СУПЕРНИКИ

Перемога "Гамбурга" стала 31 домашнім успіхом (41 всіх перемог) команди у матчах проти "Айнтрахта". Такої кількості перемог "Гамбургу" не вдалось здобути проти будь-якої іншої команди Бундесліги.

Перемігши мьонхенгладбахську "Борусію", леверкузенський "Байєр" продовжив безпрограшну серію на полі "Борусії", яка триває з 25 лютого 1989 року.

Мюнхенська "Баварія" забила "Кайзерслаутерну" найбільше голів на власному полі серед усіх команд Бундесліги. Загальний рахунок домашніх звитях став 118:34.

Перемігши із рахунком 3:0 на власному полі бременський "Вердер", "Кельн" укріпив свій найкращий показник домашніх перемог (26) та кількості забитих голів (143) над "Вердером". У дуелях з будь-якою іншою командою "Кельн" не поводився так "нечемно" на власному полі.


СЕРІЇ
"Штутгарт" після нічиєї із лідером чемпіонату залишився єдиною командою у цьому чемпіонаті, якій не вдалось здобути бодай одну перемогу в гостях.

Після 7 поспіль нічиїх та 8 ігор без перемог "Вольфсбурґу" вдалось здобути першу перемогу у цьому році у матчі проти "Майнца".

"Хофенхайм" вже шість турів чекає на перемогу.

ЮВІЛЕЙ
Арбітр Петер Зіпель показав під час матчу у Кельні 500-у жовту картку у своїй кар'єрі у Бундеслізі. Зіпель судить матчі Бундесліги зі сезону 1999/2000 і у цьому турі це вже була 147-а гра у вищому ешелоні чемпіонату Німеччини.