УКР РУС

Огляд 18 туру Бундесліги

18 січня 2011

Всі нереалізовані пенальті у турі, новий рекорд дортмундської "Борусії"... Пропонуємо вам ознайомитися зі статистичним оглядом туру.

ГОЛИ
У 18 турі чемпіонату Німеччини футболісти забили 21 гол, що в середньому становить 2,3 гола за гру. Найнищий показник кількості голів в одному турі був у 15 турі (2,1). Кількість голів у нинішньому чемпіонаті перевершила півтисячну позначку (502 голи).

РЕКОРДИ
Дортмундська "Борусія" встановила ще один рекорд Будесліги, ставши першою командою у Бундеслізі, якій вдалось здобути 9 виїзних перемог у 10 стартових гостьових матчах чемпіонату. "Борусія" взагалі вперше виграла 9 матчів на полі суперника підряд за історію виступів у Бундеслізі.

Юліан Дракслєр святкував у матчі проти "Гамбурґа" свій дебют у Бундеслізі. Він став наймолодшим гравцем "Шальке", який взяв участь у матчі чемпіонату Німеччини. У віці 17 років, три місяці та 26 днів Дракслєр також зайняв четверту сходинку наймолодших гравців в історії Бундесліги.

БОМБАРДИРИ

На вершині голеадорів Бундесліги відбулася зміна. Форвард "Фрайбурґа" Папіс Демба Сісе, оформивши дубль у матчі проти "Санкт-Паулі" (2:2), вийшов з 15 голами на перше місце. На друге місце опустився довготривалий лідер бомбардирів - грецький форвард "Айнтрахта" Теофаніс Ґекас (14 голів). Третє місце займає Маріо Ґомес із мюнхенської "Баварії" (12 голів), якому не вдалось забити у матчі проти "Вольфсбурґа". Ще одним гравцем, якому вдалося забити у цьому турі більше, ніж один гол, став гравець лідера чемпіонату Кевін Ґроскройц, який у ворота "Баєра" забив два м'ячі і оформив другий дубль у своїй кар'єрі. Причому третій гол "Боруссія" забила після результативної передачі Кевіна, який вперше взяв участь у 3 голах в одному матчі.

АСИСТЕНТИ
Найкращим автором гольових пасів є Крістіан Тіферт (10). На три менше має Зе Роберто, якому не вдалось покращити цей показник у 18 турі.

КАРТКИ
У нинішньому чемпіонаті вже було 34 вилучення (у середньому 1,9 за гру). У цьому турі арбітри показали 36 жовтих карток (у середньому 4,0 за гру). Найбільше жовтих карток було лише у 16 турі (показник 4,8). За 18 турів чемпіонату було 553 жовті картки. Мануель Фрідріх, Себастіан Прьодль, Пірмін Швеґлєр та Давід Яролім отримали вже по п'ятій картці і мусять пропустити наступні матчі своїх команд.

ПЕНАЛЬТІ
У 18 турі арбітри призначили 4 пенальті, однак жодному гравцеві не вдалось стати автором голу із одинадцятиметрової позначки. Ґрафіте не зумів переграти Томаса Крафта, Хав'єр Пінола - Крістофа Хаймерота, Папіс Демба Сісе - Томаса Кеслєра, а Філіп Лам влучив у стійку воріт. У цьому сезоні в 11 турі футболісти також не реалізували 4 пенальті, однак із семи спроб. Отож рахунок дуелі "забитий пенальті " - "незабитий пенальті " став 32:18.


СЕРІЇ
"Вольфсбурґ" зіграв всьоме підряд унічию. Найбільше нічиїх поспіль (8) мав лише клуб "Вальдхоф" із Манхайму у сезоні 1984/85.

"Фрайбурґ" вперше у цьому сезоні не програє чотири гри поспіль.

"Фрайбурґ" ще не виграв у "Санкт-Паулі" у Бундеслізі (2 нічиї, 2 поразки).

"Майнц" ще не виграв у "Штутґарта" у Бундеслізі (1 нічия, 4 поразки).

ЦІКАВО
У матчі "Байєр" - "Борусія" (Д) вдруге проти один одного зіграли брати-близнюки Ларс та Свен Бендер, причому Свен залишається переможцем (1 перемога, 1 нічия).

Кевін Ґроскройц та Свен Бендер зіграли свій 50-ий матч у Бундеслізі.

Луї ван Ґааль у своїй 52-ій грі у Бундеслізі набрав зі своєю командою 100-е очко.

100 очок у Бундеслізі також набрав теперішній тренер "Штутґарта" Бруно Лабадія.

Крістіан Ґентнер зіграв 111-у гру поспіль у Бундеслізі - зараз найбільший показник у Бундеслізі.

Мануель Нойєр зіграв 62 матчі вряд, провівши на полі понад 90 хвилин - зараз найкращий показник у Бундеслізі.