УКР РУС

Огляд 11 туру Бундесліги

10 листопада 2010

Пропонуємо вам цікаві факти після завершення 11 туру у Бундеслізі.

ГЛЯДАЧІ

Цього туру квитки розкупили лише на два матчі: "Борусія" М - "Баварія" та "Шальке" - "Санкт-Паулі". Кількість уболівальників, які підтримували свої команди безпосередньо на трибунах в 11 турах, перевищила 4 мільйони.

ГОЛИ
В одинадцятому турі футболісти забили 35 голів, що становить в середньому майже чотири голи за гру. Більшу кількість голів вдалось забити лише у другому турі (39). З початку сезону арбітри зафіксували 317 голів у 99 матчах, що у середньому дає 3,2 гола за матч. Більше голів востаннє було у сезоні 1986/87, тоді середній показник становив 3,24 гола за гру.


***********************************
ВАЖЕЛІ ДОМАШНЬОГО ПОЛЯ
У цьому турі команди здобули вдома сім перемог (плюс одна нічия та поразка). Такого високого показника домашніх перемог ще не було цього сезону, а у минулому чемпіонаті таке трапилось лише у 17 турі. Однак частка виїзних перемог залишається доволі високою (35%), що перевершує минулосезонний показник (31%).


***********************************
БОМБАРДИРИ
Список найкращих "снайперів" очолює грецький форвард "Айнтрахта" Теофаніс Ґекас (11 голів). У цьому турі Ґекасу вдалось оформити дубль у ворота "Вольфсбурґа" і з перевагою у два голи закріпитись в одноосібних лідерах. Форвард "Фрайбурґа" Папіс Демба Сісе забив єдиний переможний гол у ворота нещодавнього лідера чемпіонату "Майнца" і має зараз на своєму рахунку 9 голів. Цікаво, що Ґекасу вдалось вже вчетвере цього сезону забити два голи в одному матчі. Окрім грека, двічі святкувати свій гол ще три футболісти: Какау, Рауль та Сідні Зам. Причому, Рауль та Зам оформили свої перші дублі у Бундеслізі.

 
***********************************
НАЙКРАЩІ АСИСТЕНТИ
Гравець "Гамбурґа" Зе Роберто зробив гольову передачу для переможного гола у матчі проти "Хофенхайма" і зараз має у своєму активі 7 гольових пасів. Одразу за ним йде Льюїс Холтбі (6), якому не вдалось поповнити актив у матчі із "Фрайбурґом".


***********************************
РЕКОРДИ
Дортмундська "Борусія" знову встановлює рекорди. Шість виїзних перемог поспіль на старті сезону - такого досягнення не вдавалось жодній команді за всю історію Бундесліги. Щоправда, мьонхенґладбахська "Борусія" у сезоні 1969/70 та "Гамбурґ" у сезоні 2005/06 також здобули по шість перемог в гостях, однак це було не на старті сезону. Крім того, команда із Дортмунда зараз проводить свій найкращий сезон всіх часів.


***********************************
КАРТКИ
11 тур не став винятком для вилучень. В усіх турах цього сезону було принаймні одне вилучення гравця із поля. Цього разу пряму червону картку заробив гравець "Гановера" Карім Хаґі у матчі проти лідера чемпіонату. Цікаво, що Хаґі востаннє вилучали з поля щойно у сьомому турі у матчі проти "Санкт-Паулі". З початку сезону гравці Бундесліги вже "заслужили" 21 вилучення.
 

***********************************
 ПЕНАЛЬТІ 
У цьому турі судді призначили аж 7 одинадцятиметрових штрафних ударів. Дуель "гравець - воротар" поки що має рахунок 18:8. Тобто реалізація пенальті становить 69%. У цьому турі гравцям не вдалось забити гол із пенальті у чотирьох випадках.


***********************************
ЮВІЛЕЇ
Гравець "Гамбурґа" Ґі Демель зіграв 150 гру у Бундеслізі.

Лідер бомбардирів чемпіонату Німеччини Теофаніс Ґекас забив 49-ий та 50-ий гол за час своїх виступів у Бундеслізі.

Єдиний гол Ашкана Дежаґи за "Вольфсбурґ" у матчі із "Айнтрахтом" став 300-им у цьому чемпіонаті.


***********************************
ЦІКАВІ ФАКТИ
Бременський "Вердер" програв вперше від сезону 1986/87 із різницею у шість м'ячів. Того сезону "Вердер" програв вдома мьонхенґладбахській "Борусії" з рахунком 1:7. Бременська команда пропустила цього сезону вже 27 голів. Найгірший показник, однак, припадає на сезон 1974/75, коли команда після стартових одинадцяти матчів пропустила 28 голів.

"Штутґарт" здобув вже другу перемогу у цьому чемпіонаті із мінімальною різницею шість м'ячів. Таке команді зі Швабії вдавалось востаннє у сезоні 1985/86.

Перший гол у ворота "Хофенхайма" забив Хайко Вестерман, який став першим німецьким гравцем клубу, якому вдалось забити цього сезону.

Так само гол гравця "Вольфсбурґа" Ашкана Дежаґи став першим голом гравця із німецьким паспортом у складі "вовків" у цьому чемпіонаті.


***********************************
СЕРІЇ

Мьонхенґладбахська "Борусія" не перемагає вже 9 ігор поспіль у чемпіонаті Німеччини (6 поразок, 3 нічиї). Востаннє таке траплялось з командою наприкінці сезону 2006/07, коли "Борусія" вилетіла у другу Бундеслігу.

"Нюрнберґу" вдалось перемогти вчетверте поспіль на домашній арені. Такий результат команда останній раз здобула під керівництвом Ханса Майєра у сезоні 2006/07.

"Айнтрахт" не програє вдома шість ігор підряд, у яких здобув 16 очок.