УКР РУС

Одні перемоги і одна нічия

10 листопада 2010

Звітний тур іспанської Прімери рясніє перемогами. Із десяти матчів лише в одному була зафіксована нічия. Спробуємо проаналізувати, як здобували свої три очки команди-переможці. Підсумки безкомпромісного десятого туру чемпіонату Іспанії.

 

 

 

 

 

 

"Реал Сосьєдад"
Команда Мартін Ласарте нокаутувала суперників із Сантандеру вже на сьомій хвилині.
Третій матч поспіль спрацювала зв’язка господарів Прієто-Льоренте. "Десятка" "Реал Сосьєдаду" віддав чудовий пас на форварда і той не схибив. Після цього "Реал Сосьєдад" мав достатньо моментів для взяття воріт, але не реалізувавши жодного, без особливих надзусиль зберіг переможний рахунок. Третя перемога поспіль дозволила баскам піднятися на сьому сходинку у турнірній таблиці.

"Еспаньйол"
Каталонці ошарашили суперників ще швидше. Не встигла друга хвилина добігти кінця, як Хаві Маркесу вдався неймовірний удар із 25-ти метрів. Точно за цим же сценарієм "Еспаньйол" протринькав свої гольові моменти (в цій благородній справі активну участь взяв Освальдо), але свої ворота зберіг на замку. Четверта поспіль перемога підопічних Почеттіно вивела команду на четверту сходинку у турнірній таблиці. Що цікаво, п’ять із шести своїх перемог каталонці здобули на власному Корнелья Ель Прат.

"Сарагоса"
У найбільш драматичному поєдинку десятого туру "Сарагоса" просто вигризла першу перемогу у сезоні. Підопічні Хосе Авреліо Гая двічі поступались у рахунку "Мальорці", проте таки змогли наприкінці матчу несподівано для себе стати героями. Коли Бертоло зрівнював рахунок на 84-ій хвилині, то на радощах зірвав із себе футболку, позбавивши себе такої можливості після переможного голу Габі. Схоже "Сарагоса" потроху починає приходити до тями — чотири очки у двох матчах із непростими суперниками дозволили команді залишити останню сходинку для "Малаги".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Вільяреал"
Швидкий гол, який пропустив "Вільяреал", жодним чином не розбалансував команду. Хлопці Гаррідо, без полохвивості, спокійно зрівняли рахунок та довели його до розгромного. Чергові свої м’ячі у чемпіонаті забили Нілмар та Россі, яким прекрасно асистував Борха Валеро. Борха взагалі чудово розпочав сезон, блискуче влившись до жовтого колективу. Суперсерія із дев’яти поспіль матчів "Вільяреалу" без поразок може обірватися у наступному турі — команда гратиме на Камп-Ноу.

"Осасуна"
Непереможна на Рейно де Наварра "Осасуна" впевнено розбила "Еркулес". Тільки у Памплоні почали говорити про відставку Камачо, як команда немов від сну прокинулася та поклала на лопатки непростого суперника. Що цікаво, всі три м’ячі у ворота "Еркулесу" "Осасуна" забила зі стандарнтих положень.

"Депортіво"
Завдяки другій поспіль перемозі "Депортіво" досить раптово залишив зону вильоту. Команда Лотіни здолала свого прямого конкурента — "Леванте". І хоча проблеми у грі команди залишаються, проте найкращими ліками для здобуття впевненості після жахливого старту є набрані очки, байдуже яким чином вони здобуті. Тепер, коли "Депортіво" стрибнув на чотири сходинки вгору у наступному матчі проти "Мальорки" можна віддихатись і нарешті подумати про якість гри.

"Барселона"
Жодних шансів втратити очки у матчі із примадридською командою "Барселона" не мала. Нарешті почав не лише передачі віддавати на партнерів, а й сам регулярно забиває Давід Вілья. У минулому турі відзначився дублем у ворота "Севільї", тепер забив "Хетафе". Хоча і асистувати встиг. Якраз із його вмілого пасу відкрив рахунок Ліонель Мессі. Варто візначити рідкісну появу у стартовому складі команди Хав’єра Маскерано. Аргентинець свою місію виконав добре — був такий же непомітний, як і атаки "Хетафе". А от два порушення правил Херарда Піке не залишились непоміченими арбітром Айсою Гамесом. Як наслідок, через червону картку Піке пропустить у наступному турі partidaso із "Вільяреалом".

"Реал"
Дуже впевнено, із запасом сил, "Реал" на "Сантьяго Бернабеу" переміг "Атлетіко". Найбільше поки що захоплює у "Реалі" те, що суперникам постійно доводиться чекати небезпеки від будь-якого футболіста королівського клубу. Чи то Ігуаін, чи Роналду, чи Озіл, чи Рікарду Карвалью. Якраз португалець, опинившись на місці центрфорварда, відкрив рахунок у мадридському дербі та досить швидко визначив долю матчу. Такі вітряні суперники як "Атлетіко" навряд чи спроможні вистояти проти "Реалу". Хоча через два тури сам "Реал" навряд чи вистоїть у грі проти "Барси" на Камп Ноу. Той запас потужності, який можна помітити у майже кожному матчі "Реалу", безумовно вражає, але от проблема мадридців якраз у цьому і полягає зараз. Вони поки що самі не знають на що здатні як команда, не знають межі своєї могутності. Можна не сумніватись, що цю межу гравці "Реалу" побачуть під час матчу із "Барселоною", бійці якої вже неодноразово вимірювали свою суперсилу якраз у таких поєдинках.

"Севілья"
Перемога андалусійців у матчі проти "Валенсії" скоріше наслідок невпевненого псилогічного стану підопічних Емері. Хоча "Севілья" провела дуже якісний матч. Мансано продовжує використовувати Кануте ледь не на позиції плеймейкера, і, треба сказати, що Фредерік грає неймовірно зріло та вправно. Дещо прямолінійно зіграли цього разу вінгери господарів Капель та Перотті, хоча і цього вистачило для перемоги. Свій внесок у перемогу "Севільї" зробив арбітр Ітураспе Гонсалес, який невідомо за що вилучив Топала. Завдяки перемозі підомічні Мансано зрівнялись за очками якраз із "Валенсією".

P.S. "Альмерія"
Якби "Альмерія" із шести своїх нічиїх три матчі виграла, а три програла, то підопічні Лільйо займали б зараз восьму сходинку у турнірній таблиці. А так програвши лише три поєдинки із десяти знаходяться на межі вильоту якраз через свою нічийну епідемію. Немає поки що у "Альмерії" вміння свою вмілу гру втілювати у результати. Без цього біло-червоним буде важко втриматися у елітній іспанській першості.