УКР РУС

"Оболонь"-"Металург" З. Прев'ю

11 березня 2011

Календар дарує можливість "пивоварам" остаточно закріпитись в середині таблиці і убезпечитись від зони вильоту.

21 тур. 11.03.2011. 17:00. Київ. Ст. "Оболонь-Арена". Пряма телетрансляція на телеканалах "Футбол" та на "Першому Національному". Текстова трансляція на нашому сайті.

Поразка запорізької команди в попередньому турі від "Іллічівця" фактично поставила хрест на усіх сподіваннях вболівальників команди на порятунок від вильоту в першу лігу. Саме фанати залишались до останнього з командою і вірили у дивовижне спасіння. Однак тепер навіть вони не сподіваються у те, що "металурги" залишаться серед еліти. Команда зовсім не потрібна керівництву клубу і усі 10 турів до завершення сезону, мабуть, нам доведеться спостерігати, як колись могутня команда просто-таки "тоне". Доведеться знову вислуховувати чергові оправдання від коуча "Металурга" Олега Луткова, який розказуватиме про невідповідність футболістів рівню Прем'єр-ліги. А хто ж змушував вас розпродавати весь основний склад команди і при гнітючій турнірній ситуації не зробити жодного придбання на підсилення, залишивши фактично гравців молодіжного складу?! Від рятівного 14-го місця "Металург" відділяє 9-ть очок, але в реаліях запоріжців завдання вибратись із небезпечної зони є нездійсненним.

Оболонці у першому ж офіційному матчі 2011 року проти амбіційного "Кривбасу" довели, що з мотивацією у них все гаразд. Команда Ковальця показала злагоджений командний футбол і здобула цілком заслужену бойову нічию - 2:2.

На тижні "пивовари" провели презентацію своїх новачків - Ігоря Ільківа, Олега Леонідова, Констянтина Махновського, братів Баранців. Підписання японця Го Нагаоки відкладається через дві причини - відсутність українського громадянства (як відомо, принципова позиція "пивних" - побудова виключно української команди), а також неготовність самого футболіста до виступу у змаганнях.

"Металург" в терміновому порядку в "останній вагон" намагається підписати двох бразильців - 20-річного лівого захисника Штафанелло Матеуса та 22-річного вінгера Джеферсона, який був близький до підписання контракту з "Таврією". Попри суттєві проблеми з кадрами в "Металурга", напередодні сьогоднішнього матчу захворіли Дмитро Безотосний та Віталій Вернидуб. Зате повертаються в складу Адольф Тейку і Павло Хайдучек, які відбули дискваліфікацію.

Травмовані: Безотосний, Вернидуб (обоє - "Металург" З)
Дискваліфіковані: Павло Кутас, Олександр Мандзюк - Мохамед Арурі

В останніх трьох іграх чемпіонату "Металург" не забивав у ворота суперників взагалі. Крім того, з чотирьох матчів, які "металурги" зіграли в Києві проти "Оболоні", в трьох перемогли "пивовари" і тільки в одному запоріжцям вдалось вивезти один пункт.
В утопічному становищі "Металурга" потрібно хоча б спробувати зберегти обличчя команди і спробувати чинити опір киянам, які, безумовно, перебувають у кращому фізичному та психологічному стані, аніж команда із Запоріжжя.

Найпопулярніший прогноз вболівальників сайту "Футбол 24": 2:0