УКР РУС

Ньюкасл розгромив Тоттенхем – Ісак повторив досягнення Ширера, "сороки" обійшли МЮ, "шпори" втратили місце у зоні ЛЧfire

13 квітня 16:32 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Ньюкасл у рамках 32-го туру АПЛ 2023/24 переміг Ньюкасл (4:0). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Тоттенхем починав день на четвертій позиції, маючи рівність за очками з Астон Віллою й випереджаючи бірмінгемців лишень за різницею голів. У таких умовах "шпори" не мали права на осічку – втім, суперник був серйозним. Лондонці гостювали в Ньюкаслі.

"Головний герой на полі": екс-зірка Челсі виділив проблему Мудрика на прикладі виступів за збірну України

"Сороки" гостинністю не потішили, влаштувавши розгром менш ніж за годину. Рахунок було відкрито на 30-й хвилині. Гімараєс запустив лонгбол, Гордон виграв боротьбу в Удоджі, після чого викотив передачу на хід Ісаку. Александр же хитнув ван де Вена у штрафному й пробив у ближній кут – а ще за хвилину Тоттенхем пропустив вдруге.

Режисери проспали початок атаки. А сталося ось що: Порро виніс м'яч назад кудись у напрямку голкіпера, а Гордон перехопив сферу в штрафному – а далі ван де Вана знову всадили на газон. Ентоні завершив вирок пострілом у праву дев'ятку. 2:0!

До речі, вже 14 квітня Арсенал приймає Астон Віллу в рамках АПЛ. Тріумф "канонірів" ліцензійний букмекер GGBET оцінює коефіцієнтом 1,31, тоді як потенційна звитяга "вілланів" стала б великою сенсацією – 9,73. Нічийний результат дозволить помножити ставку на 6,06. На стандартний тотал більше (2,5) букмекер GGBET пропонує поставити за 1,53, а на відповідний тотал менше – за 2,6.

Відпочивати команди відправились саме за цього рахунку. Для впевненої перемоги у першому таймі Ньюкаслу знадобилось тільки 33% володіння, причому майже весь контроль м'яча тримався недалеко від власного штрафному – і при цьому "сороки" завдали вдвічі більше ударів (10:5).

На 51-й же хвилині Ісак оформив дубль. І знову Ньюкасл забив просто. Гімараєс просто вибив м'яч кудись уперед, а Александр уникнув офсайду й пробіг 40 метрів у повній самотності – а далі пробив повз голкіпера. 3:0.

До речі, швед став першим футболістом за останні 20 років, якому вдалося забити 20+ голів за Ньюкасл у всіх турнірах за сезон. Останнім був Алан Ширер (28 голів у сезоні 2023/24).

Після цього різниця голів Тоттенхема й Астон Вілли зрівнялась, але бірмінгемці обійшли лондонців через вищу кількістю забитих. "Шпорам" треба було відзначитись на "Сент-Джеймс Парк" бодай раз – втім, замість цього гості пропустили четвертий. Шер замкнув подачу Гордона з кутового, 0:4. На цьому команди й завершили.

Тоттенхем з 60 очками опустився на п'яту позицію в турнірній таблиці АПЛ, пропустивши вперед Астон Віллу. Ньюкасл же обійшов МЮ, набравши 50 залікових балів і піднявшись на шосту сходинку.

Українець, який викинув Спартак з ЛЧ, засмутив Ювентус епохи Зідана і забив більше, ніж Заваров – свій серед чужих