УКР РУС

Нойєр перевершив Кана, а Скрипник подвоїв очки Клоппа. Огляд останнього туру Бундесліги

25 травня 2015 Читать на русском

На останній тур 52-ого сезону Бундесліги погляньмо найцікавішими фактами.

1) Міць господарів
Господарі цього сезону відсвяткували 145 перемог. Натомість гості привезли додому лише 79 перемог, що востаннє було у сезоні-2005/06.

2) Спеціалісти зі стандартів
Два вдало виконані стандартні положення призвели до голів у ворота "Шальке" завдяки чому "Гамбург" гарантував собі право грати у перехідних матчах з "Карлсруе".

3) Зарядили заради порятунку
Врятовані! Завдяки важкій перемозі над "Падерборном" в гостях з рахунком 2:1 "Штутгарт" залишається у Бундеслізі. Вперше у другому колі шваби опинились поза одним з трьох останніх місць у турнірній таблиці. Цікаво, що "Штутгарт" вперше з кінця 2012 року відсвяткував три поспіль перемоги. Крім того, це перша виїзна перемога швабів у другому колі.

4) Коли загрожує виліт
Перемога над "Фрайбургом" (2:1) стала для "Ганновера" четвертим вряд матчем без поразок. Завдяки двом перемогам в останніх двох матчах "Гановер" врятувався. Для представників Нижньої Саксонії ця перемога стала двохсотою домашньою звитягою у Бундеслізі.

5) Мінімалісти зі столиці
"Герта" заради збереження прописки могла собі дозволити поразку в останньому турі з різницею в один гол. Це столичні хлопці і зробили, програвши "Хофенхайму" з рахунком 1:2. Для свого гола "Герті" знабився лише один-єдиний удар по воротах. Цей поєдинок став вже восьмим для "Старої Синьйори" у цьому сезоні, у якому гравці берлінської команди за весь матч завдали максимум чотири удари по воротах. Поразка проти "Хофенхайма" стала для "Герти" аж сімнадцятою у чемпіонаті (максимальний показник), проте врятуватись таки вдалось.

6) Заради уникнення сорому
Перемога в останньому турі над "Вердером" дозволила дортмундській "Борусії" фінішувати сьомою. Заради цього "джмелі" у другому колі набрали удвічі більше очок, ніж у першому (31 vs 15).

7) Рекордний захист "Баварії"
Незважаючи на халатність в останніх турах, чемпіони Німеччини під кінець встановили два рекорди Бундесліги. "Баварія" не пропустила за сезон жодного гола у 22 матчах, а воротар команди Мануель Нойєр перевершив своїми сухими матчами (20 ігор) Олівера Кана у сезоні-2001/02.

8) Унікальний "Аугсбург"
"Аугсбург" завершив сенсаційний сезон перемогою над гладбахською "Борусією" і потрапив у груповий етап Ліги Європи. П'яте місце - найкраща позиція в історії Бундесліги для команди, яка за сезон програла мінімум 15 матчів.

9) Міцні вдома - кволі у гостях
На виїзді "Айнтрахт" цього сезону став найслабшою командою Бундесліги. Однак вдома "хессени" перемогою над "Байєром" (2:1) довели свою міць. Франкфуртська команда не програла жодної з останніх 11 ігор (7 перемог, 4 нічиї), що стало найтривалішою безпрограшною серією для неї за останні 15 років.

 10) "Вовки" люблять забивати швидко
У поєдинку з "Кельном" "Вольфсбург" пропустив вже на третій хвилині, проте зберіг свою традицію забивати часто у перші 15 хвилин гри. "Вольфсбург" забив 17 голів у перші 15 хвилин матчу, чого не вдалось жодному з клубів.