УКР РУС

Нові Роналду в Реалі – 8 людей, які замінили Кріштіану в усьому

13 вересня 2018 Читать на русском

Реал Мадрид провів повну реконструкцію після відходу Кріштіану Роналду. Його добрий десяток функцій у "королівському" клубі тепер виконують інші люди.

Реал попрощався з епохальним гравцем влітку 2018-го (Marca навіть називає його найвпливовішим "вершковим" з часів великого Альфредо Ді Стефано), але сталось це якось напрочуд легко. Щоправда заміну довелось робити на всіх фронтах. Придбати рівнозначного за статусом гравця виявилось нездійсненною місією, та Флорентіно Перес і компанія не панікують. Боси "бланкос" вірять у силу нинішнього складу, тому ніхто з літніх новачків і близько не був схожим на Кріша за профілем. Вони вирішили піти іншим шляхом – заповнити порожнечу не одним і не двома наявними гравцями. Принаймні станом на початок вересня проблем з процесом заміни ролей КР7 не видно. Отже, хто вони – нові Кріштіани у Мадриді?

Топ-10 найвигідніших трансферів літа: Роналду опинився на 8-й позиції, програвши голкіперу

Новий пенальтист

Капітан Серхіо Рамос взяв на себе функції головного у реалізації 11-метрових ударів. Захисник Реала вже забив 3 пенальті в сезоні 2018/19, а він ще тільки розпочався! Лише раз до позначки підходив Карім Бензема. Таким нехитрим способом 32-річний Рамос став 3-м найкращим бомбардиром старту сезону.

Нові голеадори та заміна C на A

Замінити бомбардира, який настріляв 451 гол у Реалі за 9 років (мінімум 50 за сезон), ще те завдання. BBC залишилось без своєї останньої літери, і фанатів "королів" це лякало. Хулен Лопетегі поставив на Каріма Бензема, Гарета Бейла та Марко Асенсіо, який має замінити Кріштіану в атакувальному трикутнику. Француз і валлієць свого нового наставника не підвели.

Це найбільш ефективний дует форвардів на початку Прімери 2018/19. Бензема забив 4 голи за 3 матчі, а Бейл – 3 (відзначився в кожній грі). Навіть Мессі (4) та Суарес (2) сукупно дають менше. Ніколи не вгадаєте, хто третя пара – Рожер Марті (3) та Хосе Луїс Моралес (3) із Леванте.

Ще 3 привілеї у спадок для Бензема

Карім також взяв на себе функцію 3-го капітана Реала – після Рамоса та Марсело. А ще Бензема став тим, хто виходить на поле перед початком матчу останнім. Обидва ці привілеї ще на початку літа беззастережно належали Кріштіану. Як і місце на передматчевому фото команди. Так-так, у Мадриді навіть такі дрібниці мають бути чітко впорядковані. Отож, Бензема тепер міняється з Каземіро вгорі справа.

Новий №7

Марко Асенсіо зізнався, що не наважився взяти культовий номер уже зараз. Натомість іспанець відверто заявив, що не збирається всю кар'єру грати під посереднім 20-м. До останнього дня трансферного вікна було невідомо, хто візьме собі футболку з №7. У клуб несподівано повернувся Маріано Діас, загартований боями французької Ліги 1. Саме екс-форвард Ліона і отримав солідний аванс у вигляді сьомого номера.

Перший по нагороди

У Реалі повинен бути такий дядько, який колекціонує індивідуальні призи та відзнаки. Лука Модріч просто не міг піти в Інтер цього літа, адже саме зараз настав його час отримувати гравців сезону. Його вже визнали найкращим на Чемпіонаті світу 2018, а також у сезоні за версією УЄФА. Хорват же має великі шанси виграти приз "гравець року" від ФІФА, а може, й на Золотий м'яч замахнеться, коли апетит розіграється?

Бонуси для Бейла, Рамоса... і фізіотерапевта

Сім'я та друзі капітана Реала тепер матимуть дуже багато місця в почесній ложі Сантьяго Бернабеу. Саме Рамос отримав чималу квоту Роналду за квитками у віп-зону. А ось знаменитий фізіотерапевт Антоніо Пінтус сидітиме тепер на місці забобонного Роналду, який не любив мінятись, у клубному автобусі.

Бейл же став найбільш високооплачуваним гравцем Реала, і Флорентіно Пересу не довелось при цьому якось підвищувати йому зарплату. За останні 5 років у Реалі і так зарплатна відомість зросла на 135 мільйонів євро, а разом із преміальними сума витрат у цій сфері становить 340 млн (280,7 без бонусів).

Топ-10 футболістів у FIFA19 – хто найкращий гравець світу за версією комп'ютерного симулятора