УКР РУС

Нові правила Енріке, плейлист Манчіні, розкаяння Льова – як топ-збірні після провалів готуються до старту в Лізі націй

6 вересня 2018 Читать на русском

Поточний рік став невдалим для трьох європейських гігантів. Німеччина зганьбилася на ЧС-2018, Іспанія також виступила значно нижче своїх можливостей, а Італія взагалі пролетіла повз Мундіаль.

Нова збірна Іспанії – Луїс Енріке диктує правила

Після трьох тріумфальних форумів у 2008, 2010 та 2012 роках "Фурія Роха" переживає поганий період. Невдачі на ЧС-2018 передував скандал зі звільненням головного тренера Хулена Лопетегі, який за спиною федерації підписав контракт з Реалом. Новим наставником збірної став Луїс Енріке. Є передумови вважати, що зараз ми побачимо зовсім іншу Іспанію – менше акценту на контроль м'яча та більше вертикального футболу.

Провальний Де Хеа, скандал Лопетегі, страх Єрро: головні причини провалу Іспанії на ЧС-2018

Міжнародну кар'єру завершили ветерани Андрес Іньєста та Давід Сілва. Жерар Піке вирішив припинити виступи за збірну через жахливе відношення фанів. Жорді Альба опинився поза заявкою на перші матчі Ліги націй через натягнуті відносини з Луїсом Енріке. Цікаво, кого коуч бачить в ролі лідера, на яких гравців зробить ставку. Що придумає Енріке на полі, побачимо 8 вересня в матчі з Англією та 11-го проти Хорватії.

А от нововведення фахівця в тренувальному процесі вже працюють. Луїс Енріке встановив декілька важливих правил, яких всіх повинні строго дотримуватися: підйом о 9.00 і вечеря о 20.30, заборона користуватися телефонами в їдальні, штрафи за запізнення, скасування перельотів у Мадрид між матчами, виведення смаженої їжі з раціону гравців, обмеження на карти та PlayStation у пізній час (на ЧС-2018 гравці могли допізна сидіти перед екраном).

Роберто Манчіні повертатиме велич Італії

У "Скуадри Адзурри" також змінився головний тренер, і він також запровадив свої правила. Найцікавіше – тепер заняття збірної Італії будуть проходити під музику. Як повідомляє SportMediaset, з колонок посеред тренувального майданчика лунатимуть пісні різних жанрів, які обирав сам Роберто Манчіні. Від Queen до Майлі Сайрус, від AC/DC до Роббі Вільямса, від Imagine Dragons до Кельвіна Гарріса.

Манчіні має складне завдання – повернути Італію в топ. Проліт повз чемпіонат світу не можна назвати випадковістю. У ключових матчах (з Іспанією у відбірковій групі та Швецією у кваліфікаційному плей-офф) "Скуадра" нічого не показала, а попередній наставник Джамп'єро Вентура неприємно вражав вибором стратегії та футболістів на матч.

Провал, який повинен піти на користь, або Чому Італія не потрапила на чемпіонат світу

Одіозний Роберто Манчіні у випадку невдалого старту ризикує нарватися на таку ж критику. Він повернув у збірну після 4-річної відсутності Маріо Балотеллі, що само по собі є неоднозначним рішенням. Взагалі у розпорядженні алленаторе достатньо якісних футболістів, але справжніх зірок на піку кар'єри зовсім небагато. Який прогрес зробила Італія після літнього дебюту Манчіні, дізнаєтеся 7 і 10 вересня проти Польщі та Португалії відповідно.

Льов усвідомив свої помилки на ЧС-2018?

Німеччина провалила Мундіаль, а головна вина лежить на головному тренері. Йоахім Льов визнав свої помилки, але у відставку не подав – він знає, як виправити ситуацію. Експеримент з тотальним володінням не привів до добра – тепер потрібно знайти баланс між атакою та обороною. Ліга націй ідеальна можливість для цього: серйозні суперники та відносно невелика відповідальність. Багатохвилинних перепасовок без гостроти більше бути не повинно.

Льов на підсумковій прес-конференції говорив правильні речі. Виглядає так, що він чітко розуміє нинішню ситуацію, тому його рішення залишитися на чолі збірної Німеччини викликає позитивні емоції у вболівальників. Вже сьогодні ввечері проти Франції можна буде оцінити перші зміни в грі Бундесманншафт – якщо на поле знову вийде команда зразка ЧС-2018, чинні чемпіони світу розберуться з таким візаві.

Новий цикл Йогі Льов розпочинає без улюбленця Месута Озіла. Після всіх скандалів навколо своєї персони Месут навіть не повідомив головному тренеру про рішення припинити міжнародну кар'єру і не відповідав на дзвінки Льова. Його повернення наразі неможливе. Натомість в складі на Лігу націй є Лерой Сане, відсутністю якого всі маніакально пояснювали невдачу німців на ЧС, а також присутні 3 перспективні новачки: Тіло Керер, Ніко Шульц і Кай Гаверц.

Льов винен у провалі Німеччини, але справа не в Сане. Головні причини ганебного вильоту Бундестім з ЧС-2018