УКР РУС

Новачок Динамо оцінив свій переїзд у Київ – порівняння з Москвою, очікування від співпраці з Луческу та кумедна обіцянка

10 липня 2021 Читать на русском

Новачок київського Динамо Ілля Шкурін поділився емоціями від переходу до лав чемпіона України.

"Про клуб знаю достатньо, оскільки ми безпосередні сусіди. Великий клуб, з великою історією, гравцями та тренерами. Чи радився з Нікітою Корзуном (екс-гравець Динамо) чи Олександром Хацкевичем? З Хацкевичем ми знайомі заочно. Ні з ким не радився. Перехід відбувся дуже швидко, я навіть не встиг подумати, але таким шансом гріх було не скористатись. Це велика можливість: хороша ліга, клуб-чемпіон з багатою історією.

Динамо офіційно підписало форварда російського ЦСКА

Попри те, що, в першу чергу, це велика можливість, водночас це й велика відповідальність. Я прекрасно це усвідомлюю. Україна? Привітна, затишна країна. Що встиг побачити в Києві? Тільки річку та, напевне, й усе. Перше враження від Києва? Місто, на контрасті з Москвою, не таке велике. Напевне, це добре. Затори не такі критичні навіть у час пік. Дуже спокійне, затишне, чисте місто з чуйними людьми.

Поспілкуватись з новими партнерами по команді не встиг. Я пізно приїхав з медогляду, одразу вискочив на поле, трошки поспілкувались. Мене ще не встигли представити команді. Умови на базі Динамо? Вражаючі, багато полів, усе шикарно.

Перехід у Динамо – шанс заявити про себе. Особливо зважаючи на те, який зараз тренер у Динамо, цей шанс збільшується. Чого очікую від співпраці з Луческу? Досягнути усіх тих командних результатів, які перед собою ставить Динамо, а по-друге – розвиватись самому, вірю, що мені тут допоможуть. Посмажити картоплю на всю команду, якщо заб'ю 10 голів у чемпіонаті? Я можу її привезти звідкись, смажити не буду, бо не вмію. Тоді вся команда залишиться голодною", – зазначив Шкурін у інтерв'ю офіційному YouTube-каналу Динамо.

Додамо, білорус приєднався до "біло-синіх" на правах оренди терміном на рік із першочерговим правом викупу. У минулому сезоні РПЛ Шкурін провів 9 матчів у складі московського ЦСКА, в яких відзначився трьома голами.

Із Динамо – на вихід: Луческу втратив віру у Супрягу і ще 12 динамівців, серед яких навіть вчорашні лідери