УКР РУС

Німеччина – Португалія: безпорадний Роналду, емоційний Моурінью і надійний Нойєр у львівському трилері Євро-2012

9 червня 2017 Читать на русском
Created with Sketch.

"Футбол 24" продовжує серію матеріалів про всі матчі чемпіонату Європи, які відбулися на території України.

Після того, як Нідерланди поступилися Данії у Харкові (0:1), на протилежному фланзі України закипіли пристрасті значно крутіші. Адже тут, на "Арені Львів", зійшлися Роналду і Нойєр, Пепе і Маріо Гомес, Месут Озіл і Луїш Нані.

Матчу передував алкогольний та вокальний розігрів суперників на площі Ринок. Тут німці та португальці трохи позмагалися у почутті гумору і патріотизмі, але все відбулося у доброзичливій атмосфері.

Зате коли настав час поєдинку між командами Йоахіма Льова і Паулу Бенту, для компромісу місця не залишилося. Португальці діяли гостріше, створили більше небезпечних моментів. Лише реакція Мануеля Нойєра, а також фарт, який був на боці Бундестіму, не дозволили Роналду і його партнерам розписатися у воротах. Натомість Маріо Гомес підстеріг свій шанс на 72-ій хвилині, пробивши головою по недосяжній для Руя Патрісіу траекторії – 1:0.

"Чемпіонат Європи – це наче заїзд "Формули-1" без розігрівального кола. Ти повинен добре стартувати і відразу рвонути вперед. Тут не буває простих ігор. Дуже важливо перемогти в першому матчі, і нам це вдалося", – підсумував Йоахім Льов.

Жозе Моурінью, який прибув до Львова, щоб підтримати співвітчизників, залишився розчарований. Чого не скажеш про Лєну Герке, німецьку модель, тодішню пасію Самі Хедіри, яка прикрасила усі фоторепортажі з матчу на "Арені Львів".

Чемпіонат Європи-2012. Група В, 1 тур

Німеччина – Португалія – 1:0

Гол: Гомес, 72

9 червня. Львів. "Арена Львів", 32990 глядачів

Сторінка автора у Facebook

Нідерланди – Данія: все про фіаско Роббена і гучну сенсацію, якою в Україні стартувало Євро-2012

У Львові – Роналду, а в Донецьку – грозовий Блохін. 12 моментів, якими нам запам’яталося Євро-2012