УКР РУС

Нідерланди знищили Грецію – захисник Інтера оформив три асисти за тайм і став героєм мему

7 вересня 2023 Читать на русском

Збірна Нідерландів упевнено розібралася з Грецією в матчі 5-го туру відбору до Євро-2024 (3:0).

Відбір до Євро-2024. Група В, 5-й тур

Нідерланди – Греція – 3:0

Голи: Де Рон, 17, Гакпо, 31, Вегхорст, 39

Перед матчем із Грецією головний тренер "ораньє" Рональд Куман заявив, що вперше в цьому відбірковому циклі застосує нову схему 3-4-3. Тренер сказав, що він багато над цим думав і вирішив, що новий модуль дозволить його команді краще грати першим номером і чинити на суперників більше тиску. Поява першого мему, що описує сильну гру Дюмфріса в новій схемі, тільки підтверджує правоту тренера – гравець Інтера оформив три асисти вже до перерви.

Куйт порадив Ліверпулю звернути увагу на двох гравців зі збірної Нідерландів

Також Куман дав зрозуміти, що зробив ставку на Блінда на позиції лівого латераля, тому що ветеран відмінно проявляє себе в Жироні, а вибір де Рона тренер виправдав досвідом опорного півзахисника Аталанти. З цієї причини Матс Віффер опинився в запасі.

Де Рон відплатив за довіру своєму тренеру дебютним голом у футболці "ораньє". 32-річний опорник відкрив рахунок після розіграшу кутового. Згідно з Opta, для першого голу за збірну Нідерландів екс-партнеру Руслана Маліновського довелося зіграти 38 матчів і завдати 13 ударів по воротах суперників.

Другий і третій м'ячі господарі провели в позиційних атаках: Дюмфріс спрямовував м'яч на адресу Гакпо і Вегхорста в район голови, але форвард Ліверпуля, на відміну від Ваута, ухвалив рішення прийняти на груди, і лише потім розпечатати екс-конкурента Анатолія Трубіна по Бенфіці Влаходімоса. Так справу було зроблено, і другий тайм перетворився на формальність.

За підсумками туру Нідерланди наздогнали Грецію за очками, тепер в активі в обох команд 6 балів. Боротьба за друге місце в групі В ще попереду.