УКР РУС

Нідерланди – Україна: Сабо озвучив оптимальний склад "синьо-жовтих" на стартовий поєдинок чемпіонату Європи

12 червня 2021 Читать на русском

Колишній наставник "синьо-жовтих" Йожеф Сабо вважає, що поразка українців у першому матчі на континентальній першості може стати фатальною для виходу з групи.

"Ми повинні чітко розуміти, що збірна Нідерландів – це команда високого рівня, дуже сильний суперник, незважаючи навіть на втрати у складі. Збірна України добре готова до стартового поєдинку Євро-2020 фізично і все буде залежати від психології. Зберегти рівновагу, коли у твоєму складі чимало молоді, коли ти граєш на виїзді, на чужому стадіоні, в присутності чужих уболівальників, непросто. У "синьо-жовтих" буде мандраж.

Нідерланди – Україна: стало відомо, хто коментуватиме стартовий поєдинок "синьо-жовтих" на Євро-2020

Ми вибудували хорошу команду, але нам буде важко. Я приблизно знаю склад, який, вважаю, буде найсильнішим. Можу його назвати: в воротах Бущан, крім нього проти нідерландців повинні вийти Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко (можливо на цю позицію вийде Соболь), Степаненко (не виключено, що і Сидорчук), Ярмоленко, Зінченко, Маліновський, зліва – Марлос або Зубков і на вістрі – Яремчук.

Збірна Нідерландів нас побоюється, але це зовсім інший рівень, якщо порівнювати з недавніми спарингами з Північною Ірландією і, тим більше, з Кіпром.

Важливо не програти. На таких турнірах все залежить від першої гри. Якщо програєш, то в наступних матчах необхідно тільки вигравати, а значить, ризикувати. Сподіваюся, збірна України зуміє добитися нічиєї з Нідерландами, після чого продовжить йти по дистанції з абсолютно іншим настроєм. Повторюся, нашій національній команді не можна просто відбиватися у цій зустрічі, потрібно швидко освоїтися і нанести контрудар, вивести збірну Нідерландів з рівноваги", – сказав Сабо у коментарі Footboom.

Нагадаємо, збірна України стартує на Євро-2020 вже у неділю, 13 червня, матчем з Нідерландами. Окрім "помаранчевих", суперниками команди Шевченка у групі C стануть також Австрія та Північна Македонія.

Євро-2020: приземлена збірна України, конкуренти сяють іменами, але не грою, темна конячка з Балкан – прев'ю групи C