УКР РУС

Незабаром під суд піде третій гравець "Металіста" U-21

30 вересня 2016 Читать на русском

Генпрокуратура України завершила досудове розслідування у ще одному кримінальному провадженні за підозрою футболіста–професіонала в “злитті” матчу з метою грошової вигоди.

Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ продовжується робота з викриття учасників “договірних” матчів у рамках проведення чемпіонату України U-21 сезону 2015/2016. Завершено досудове розслідування у ще одному кримінальному провадженні за підозрою футболіста-професіонала у пропозиції надання неправомірної вигоди, наданні такої вигоди та прийнятті пропозиції та одержання неправомірної вигоди за проведення матчу за заздалегідь відомим сценарієм.

Установлено, що футболіст-професіонал одного із клубів України у рамках проведення першості України U-21 сезону 2015/2016 у серпні 2015 року отримав та прийняв пропозицію забезпечити фіксований результат в одному з матчів, а саме програш своєї команди, після чого надав вказану пропозицію іншим гравцям клубу, на яку вони погодилися та своїми умисними діями забезпечили фіксований результат у футбольному матчі, за що отримали неправомірну вигоду на загальну суму понад 170 тисяч грн.

Вказаний футболіст-професіонал у рамках проведення чемпіонату України U-19 сезону 2015/2016 у жовтні 2015 року, в якому він участі не брав, надав аналогічну пропозицію забезпечити фіксований результат в одному з матчів іншим гравцям клубу. За це футболісти отримали від нього суму в понад 470 тисяч грн.

Як в Україні судять за договірні матчі

26 вересня за результатами розслідування та наявності достатніх доказів любителю легкої наживи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

За інформацією "Футбол 24", це ще один гравець молодіжної команди "Металіста". Його ім'я буде оприлюднено пізніше.

Досудове розслідування триває, вживаються усі заходи для встановлення та притягнення інших футболістів–любителів "легкої наживи" до відповідальності.

14 гравців дубля "Металіста" і команди U-19 підозрюють в участі у договірних матчах

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях