УКР РУС

Неймар наблизився до повернення в Барселону – ПСЖ готовий піти на чергові поступки

24 березня 2020 Читать на русском

До відкриття літнього трансферного вікна залишається ще чимало часу, але вже зрозуміло, яка сага буде найбільш обговорюваною.

Історія з потенційним поверненням Неймара в Барселону набирає обертів. Якщо минулого року попри всі зусилля каталонців ПСЖ все ж відмовився відпускати найдорожчого гравця в історії футболу, то, схоже, влітку нападник має всі шанси повернутися до лав "синьо-гранатових". Керівництво парижан ще раніше вирішило зробити ставку на Кіліана Мбаппе, навколо якого і будуватиме команду, а от 28-річний Неймар цілком може покинути клуб за адекватну компенсацію.

Крім того, шанси бразильця на перехід суттєво зросли завдяки одному з пунктів ФІФА "Положення про статус і трансфер гравців", відповідно до якого після проведення трьох повних сезонів за свій клуб футболіст має право на трансфер в обмін на грошову компенсацію, якщо йому виповнилося 28 років.

Неймар в Барселону: бразилець виконає усі умови каталонців

Раніше ЗМІ повідомляли про готовність чемпіонів Франції знизити ціну на Нея до 150 млн євро, хоча влітку 2017-го парижани виклали Барселоні 222 мільйони. Тепер же парижани розглядають варіант грошової компенсації та включення в угоду когось із гравців каталонців. Зокрема, ПСЖ не проти переманити Марка-Андре тер Штегена, Клемана Лангле, Нелсона Семеду, Самюеля Умтіті, Філліпе Коутінью, Антуана Грізманна, Усмана Дембеле та Івана Ракітіча. Наразі ПСЖ роздумує, хто із вказаних футболістів міг би підсилити французьку команду, повідомляє Mundo Deportivo з посиланням на французькі ЗМІ.

Цікаво, що Ракітіч був дуже близьким до переходу в ПСЖ минулого літа. Під питанням майбутнє і кількох інших гравців Барселони – той же тер Штеген не може узгодити новий контракт, а у його послугах вже зацікавлена Баварія. Окрім того, нещодавно повідомлялося і про готовність Барси продати Антуана Грізманна, який начебто не виправдовує сподівань керівництва клубу.

Схоже, Неймар став трішечки ближчим до повернення у Барселону. Все свідчить про те, що ПСЖ не проти відпустити бразильця, а бажання Ліонеля Мессі знову грати поруч з колишнім одноклубником спонукає керівництво "блаугранас" робити все можливе для повернення форварда.

Зауважимо, у сезоні 2019/20 Неймар провів у складі ПСЖ 22 поєдинки у всіх турнірах та встиг забити 18 голів, до яких додав 10 асистів. Чинний контракт бразильця з клубом розрахований до літа 2022 року.

ПСЖ божеволіє через Мбаппе: продаж великих зірок, найбільша зарплата в історії, капітанська пов'язка