УКР РУС

Неймар може стати гравцем Реала вже у січні. Правда чи брехня?

12 січня 2018 Читать на русском

Видання Marca припускає, що Реал Мадрид готує трансфер Неймара вже найближчим часом. Чи можливий трансфер зірки ПСЖ у січні, роздумує "Футбол 24".

Припущення Marca

Іспанське видання пише про величезне бажання Реала відповісти Барселоні на трансфери Усмана Дембеле та Філіппе Коутінью. У шорт-листі "вершкових" багато зірок: Харрі Кейн, Еден Азар, Тімо Вернер. Однак у Мадриді хочуть по-справжньому вразити каталонців, завдати їм "психологічного удару", як у 2000 році після трансферу Луїша Фігу. І лише один перехід може змусити босів Барси рвати на собі волосся – Неймар з ПСЖ. Є шанси, що Реал використає свої фінансові резерви, щоб підписати бразильця вже у січні. ПСЖ у свою чергу вимагатиме Кріштіану Роналду з доплатою.

Мессі включив в контракт з Барселоною пункт про незалежність Каталонії. Правда чи брехня?

Неймар хоче у Реал

Іспанські ЗМІ вже не раз запевняли про бажання Неймара спробувати свої сили у Реалі. Хоча б згадати інтерв'ю бразильця за 2008 рік, де футболіст відверто зізнається у коханні до "королівського" клубу: "Я хочу грати у Реалі, це найкращий клуб світу". У Мадриді вірять, що навіть гроші та переконання ПСЖ не стануть перепоною для Неймара, щоб повернутись у Прімеру вже у статусі гравця "вершкових". На церемонії FIFA The Best 2017 футболіст був помічений у безпосередній близькості до делегації Реала. Бразилець нібито знайшов час, щоб поспілкуватись з представниками мадридців. Плюс під час новорічної відпустки Неймар "засвітився" у компанії з одним з послів Реала.

Журналіст Марсело Бехлер, який чи не перший написав про перехід Неймара у ПСЖ, розповідає, що гравець шкодує про свій переїзд у Францію через проблеми з адаптацією. Бразилець не зачиняє двері перед Реалом і не буде відчувати провини перед Барселоною за такий перехід.

Неймар та Бруна Маркезіні провели емоційну відпустку: поцілунки, сльози і дурість, яка не сподобається ПСЖ

З іншого боку, грати у Франції – це виклик для Неймара, футболіст хоче виграти Лігу чемпіонів та "Золотий м'яч", щоб нарешті зайняти місце Роналду та Мессі. Важливо виграти титули без португальця або аргентинця в одній команді (тому перемога в ЛЧ 2014/15 не заноситься в актив). Якщо цього не вдастся зробити з ПСЖ, то наступною зупинкою буде Реал, де вже не гратиме Кріштіану. Тим більше, бразилець Роналдо вже дорікнув співвітчизнику Неймару, що той, мовляв, зробив крок назад, покинувши чемпіонат Іспанії.

Коли може відбутись трансфер?

Важко повірити, що ПСЖ готовий попрощатись зі своєю головною зіркою вже цієї зими (навіть в обмін на Кріштіану Роналду). Президент парижан Нассер Аль-Хелаїфі заявив, що на даному етапі трансфер Неймара у Реал є нереальним. Бразилець також розуміє ризик при такому переході. Неймар трансфером у Реал позбавить себе можливості грати у ЛЧ 2017/18. Все ж таки рівень Неймара надто високий, щоб двічі протягом одного сезону змінювати клуб.

Ще й варто взяти до уваги проблеми Неймара з податковим законодавством, які виникли у нього з іспанськими службами під час виступів за Барселону. Цілком можливо, що Реал буде змушений за свій рахунок відшкодовувати збитки державі, завдані Неймаром.

Поки що Неймар не надто палко коментує інформацію про інтерес Реала:

Мене цікавить лише ПСЖ. Реал? Чорт забирай, ви більше не маєте про що говорити?

Фінансове навантаження на Реал буде колосальним. За різною інформацією, Неймар у Реалі – це операція на суму від 222 до 400 мільйонів євро. Дві фінансові компанії, до яких звертався Флорентіно Перес, порадили президенту "вершкових" відмовитись від ідеї купити футболіста, адже жодні маркетингові ходи не зможуть окупити перехід. Реальнішим трансфер Неймара у Реал виглядає влітку 2019 року. Тоді "вершкові" зможуть придбати форварда за "адекватнішу" ціну через пункт у контракті бразильця, за яким він може покинути ПСЖ за 222 мільйони євро. Та й Неймар, вже використавши дві спроби виграти щось серйозне з ПСЖ, буде готовий до змін у кар'єрі.