УКР РУС

Неймар двічі зустрівся з представниками Мадрида – Реал наближає новий трансферний рекорд

9 травня 2018 Читать на русском

Новий трансферний рекорд футбольного світу наближається шаленими темпами. Неймар може перейти у Реал за більшу суму, ніж ПСЖ виплатив Барселоні.

"У наступному сезоні Неймар буде дуже важливим гравцем Реала". Ніколи не вгадаєте, чия це фраза. Легенда чемпіонатів світу, Реала і Баварії Пауль Брайтнер, який працює телеекпертом на німецькому Sport1. Ці слова з'являються на фоні чуток про те, наскільки незадоволеним своїм (футбольним) життям у Парижі є бразилець і як хоче повернутись у Прімеру.

Неймар і Роналду хочуть утворити зірковий тандем у Реалі: чи можливо це та як вони можуть грати разом?

А ще в останні дні екс-форвад Барселони раптово підписався в Інстаграмі на капітана мадридського клубу Серхіо Рамоса. Знаковим є той факт, що зробив він це саме зараз, а не під час свого перебування в Іспанії. Водночас головний тренер Зінедін Зідан вкотре двозначно заявив, що Неймар не його гравець. Не біда, бразилець не проти попрацювати з іншим ентренадором, про що вже начебто повідомив Флорентіно Пересу.

Бразильський журналіст Фернандо Каллас працює для видання AS, а також каналів SporTV і BBC. У своїй статті для мадридського видання він публікує останні дані у питанні трансферу свого земляка в Реал.

"За кожним фото ховається якась історія", – переконаний автор. Ця історія починається з 22 березня, коли майбутній новачок Реала Вінісіус відвідав травмованого Неймара в його розкішному будиночку в Мангаратібі, придбаному за 9 мільйонів доларів. Ця недешева вілла, розташована у годині їзди від центру Ріо-де-Жанейро, стала головним бразильським домом форварда ПСЖ. Обидва футболісти даремно виклали в соцмережі фото зі своєї зустрічі, адже через це в мадридського клубу виникли проблеми.

Вінісіуса до Неймара завіз представник... Реала, який подумав, що це гарна нагода познайомити двох зірок бразильського футболу – нинішню і майбутню. Після публікації фото довелось викидати у ЗМІ історію про шалену дружбу між ними та підтримку травмованого товариша.

Та насправді та зустріч була невипадковою. Представник Мадрида зустрівся з Неймаро та його оточенням, аби обговорити тему потенційного трансферу. "Ніхто не повинен знати, що я в Ріо", – просив нічого не розголошувати менеджер "бланкос". Однак, як це повелось у Бразилії, Ріо це місто, а в місті люди говорять.

Насправді, переконує AS, це була не перша зустріч сторін у тому березні. Після того, як Неймар вилетів на батьківщину відновлюватись від травми, отриманої в матчі з Марселем, представники Реала вже чекали його вдома. Крім того, зірковий нападник зустрівся з кумиром мільйонів бразильців Роналдо, який грав і за Барселону, і за Реал. Причому в такій же послідовності, як може бути зараз, тільки з більшою кількістю зупинок в Італії.

"Феномен" є важливим козирем Мадрида в перемовинах з тимчасовим парижанином. Цей мегатрансфер досі залишається настирливою ідеєю президента Реала Флорентіно Переса. Бос "вершкових" не може змиритись з тим, що 12 років тому міг придбати форварда за 60 тисяч євро, а потім програв Барселоні не зовсім чисту боротьбу за гравця.

Бог любить трійцю. Озброївшись вірою в це, Перес прагне повернути на Піренеї гравця, який не адаптувався до гри у Франції і у приватних розмовах не приховує бажання знову виступати в Іспанії. У програмі Chiringuito повідомили, що Реал готується викласти за Неймара цілих 260 мільйонів євро, що на майже 40 млн перебило б трансферний рекорд світу.

На початку травня бразилець повернувся в Париж, але цікавий момент – у своїх соцмережах ніяк не порадів тріумфу ПСЖ у фіналі Кубка Франції над командою 3-го дивізіону. Ніби нічого й не було. Зате знайшлося місце теплим постам про Дані Алвеса, який також заговорив про повернення в Іспанію, та Андреса Іньєсту, опублікувавши своє з ним фото у формі Барси.

Неймар повернувся у Францію, але не збирається виходити на поле в цьому сезоні і ризикувати підготовкою до Чемпіонату світу, який відбудеться в Росії. До самого переїзду в Мадрид усе ще досить неблизька дорога, але якби все залежало лише від Реала і Неймара, то той злощасний матч з Марселем став би фінальним у його короткій пригоді з ПСЖ.