УКР РУС

"Непростимий промах сезону від гравця матчу": Ярмоленко в оцінках ЗМІ та легенди МЮ після матчу Вест Хем – Челсі

23 вересня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Півзахисник Вест Хема Андрій Ярмоленко не зумів принести своїй команді 3 очки в матчі 6-го туру АПЛ проти Челсі, хоча був зобов'язаний це робити.

Наприкінці лондонського дербі 28-річний Ярмоленко схибив з кількох метрів, хоча йому вже ніхто не міг завадити. Цей вражаючий промах не оминули своєю увагою експерти (легенда Манчестер Юнайтед Гарі Невілл висловився категорично – читайте нижче) та англійські ЗМІ.

Вест Хем – Челсі: Ярмоленко з найгіршою оцінкою і промахом матчу, перша невдача Саррі

The Guardian: Жахливий промах Андрія Ярмоленко залишає Вест Хем і Челсі в глухому куті

Господарі могли претендувати на більше, ніж одне очко, адже у них були кращі моменти. Жоден інший не був настільки привабливим, як то за 13 хвилин до кінця. Пас Снодграса знайшов Ярмоленка вільни від опіки неуважного Алонсо на дальній стійці. Український вінгер сяк-так пробив повз ворота, у що не повірили більшість фанатів. Золотий шанс втрачено. Той факт, що спонсори нагородили Ярмоленка призом "гравець матчу", сприймається досить іронічно. У цьому контексті здобуте Челсі очко може вважатись бонусом.

Squawka: Найкраща оцінка – цьому немає виправдання

Великою мірою причина провалу спроб Вест Хема скористатись отриманим від Челсі простором криється в його атаці. Не те, щоб вони не є талановитою групою виконавців. Феліпе Андерсон – чудовий креативний форвард, Ярмоленко – відмінний бомбардир, пам'ять про дубль якого на минулому тижні ще свіжа, Антоніо домінує у плані атлетизму і вміє карати непідготовлених опонентів. Та жоден з них не є послідовним у своїй грі. І це проблема.

Так, на папері перше в сезоні очко, здобуте вдома проти одного з лідерів – вражаючий результат. Однак якщо ви подивитесь на втрачені нагоди, будете спантеличені тим, що Вест Хем не зумів використати свої блискучі шанси ще до перерви. А промах Ярмоленка наприкінці зустрічі був особливо неприємним. Пеллегріні стабілізував захист, але атака команди все ще залишається непердбачуваною.

"Відчуваю себе частиною великої сім'ї", – Ярмоленко розповів про перші голи в АПЛ і адаптацію у Вест Хемі

Ярмоленко отримав найвищий бал з-поміж гравців атаки Вест Хема (6), але жоден інший виконавець не опустився нижче цієї оцінки. Тиждень тому фанати "молотів" могли побачити, яким талантом володіє Андрій. У другому таймі матчу проти Челсі він створив собі гарний момент, зрізавши у центр під ліву ногу, але пробив над поперечиною. А потім промахнувся у ситуації, коли його ніхто не прикривав. Найкраще про це сказав Гарі Невілл: "Немає виправдання".

The Sun: Ярмоленко марнує пізній шанс, але Вест Хем завершує 100-відсотковий старт Челсі

Український вінгер милостиво кивнув м'яч у міліметрах повз ворота після бездоганного кросу Снодграса. Хтось повинен був їх зупинити, але ніхто не думав, що це буде Вест Хем. Однак Челсі пощастило й одне очко здобути. Це трапилось завдяки Ярмоленку, який на 78-й очолив перегони за званням "промах сезону", не влучивши у ворота Кепи з вільної позиції. Якимсь чином це було ще гірше, ніж невлучання захисника Крістал Пелас Мамаду Сахо в матчі проти Ньюкасла. Аж просилося, щоб Ярмоленко розстріляв ворота Челсі у цей життєво важливий момент, коли Вест Хем думав, що перемога вже близько.

The Daily Mail: Як він не влучив там? Ярмоленко відкидає золотий момент, щоб заграбастати 3 очки

Челсі не перетворив 5 перемог у 6 на полі, де вони виграли лише 1 раз, а програли 2 в останніх 4-х зустрічах. Ярмоленко втратив славетний шанс вирвати 3 очки. Не було кращої нагоди забити, але він навіть не влучив у площину воріт. Андрій став гравцем матчу, за версією спонсорів. Цим самим підняв питання про те, що міг виграти, якби не видав промах матчу та не втратив контроль у своєму штрафному, після чого ледь не зробив Челсі гольовий подарунок.

Райс: Ярмоленко міг зіграти вирішальну роль в матчі з Челсі, ми втратили 2 очки

Андрій отримав від видання високу оцінку 7,5. Вище тільки в Сабалети та Райса, бо "незважаючи на свої помилки, Ярмоленко є небезпечним гравцем і виглядає краще для Вест Хема з кожним тижнем.

Sky Sports: Ярмоленко кращий за Азара та Канте, але втрачає першокласний шанс

Ярмоленко отримує середній бал 6. Лише одноклубник Антоніо, а також гравців Челсі Азар, Канте, Жиру та Ковачіч оцінені гірше. Незграбні захисні дії українця дали перевагу Луїсу у штрафному Вест Хема, але Мората лише розмалював обличчя Фабіанскі. Снодграс виклав йому м'яч на тарілочці, але Андрій якимсь дивом схибив з шести ярдів. Першокласний шанс відкрити рахунок було втрачено.

"Ми створили два головні моменти з Антоніо та Ярмоленко, у Челсі був лише один чистий шанс. Ми провели гарний тактичний матч і вперше в сезоні не пропустили", – говорить після гри Мануель Пеллегріні. А ось Саррі задоволений і нічиєю.

Оновлений Ярмоленко, жорстка розмова і ще 5 причин – чому Вест Хем здобув першу перемогу в АПЛ