УКР РУС

Не слід забороняти футболістам з "ДНР" і "ЛНР" виступати в чемпіонаті України, - Яремченко

13 квітня 2016 Читать на русском

Колишній головний тренер донецького "Шахтаря" Валерій Яремченко став на захист гравцiв, що виступали в так званих "ДНР" та "ЛНР".

"Передовсiм зазначу, що я не пiдтримую дiй Росiї та називаю її загарбницею. Проте мушу визнати, що мешканцi окупованих територiй не виннi в тому, що вони опинилися саме там.

У певний перiод хлопцi мешкали на Донбасi та вiдповiдно грали за тамтешнi команди. Хiба в них був вибiр? Їсти не було що, ночувати нiде було. Ну не кожен мiг дозволити собi полишити рiдну оселю. А футбол хотiли грати усi.

Тому не варто нинi забороняти цим хлопцям грати в чемпiонатi України. Ми граємося з вогнем. Донедавна Україну розколювали за мовною ознакою, а тепер дiлять на тих, хто живе в Українi i на тих, хто залишився на Донбасi. Усi ми - українцi. Заборонити грати у футбол - це те ж саме, що заборонити дихати.

Виходить, колишнi депутати-регiонали сидять собi у м'яких крiслах Верховної Ради, а простих незахищених футболiстiв треба карати. Неправильно це", - зазначив Яремченко.

Нагадаємо, нещодавно ФФУ відкликала дозвіл ПФЛ на участь Ясковича, який грав за збірну "ЛНР", у чемпіонаті України.

"Їхали з Алеппо, а хлопці мені кажуть: "У вас вибухнула бомба". Валерій Яремченко – про роботу із збірною Сирії, військову базу і очманілих росіян