УКР РУС

Не матчі, а казка. Анонс 31 туру серії А

2 квітня 2011

У будь-якому іншому турі поєдинок "Рома" - "Ювентус", безумовно, був би одним із центральних. Але не цього разу.

У звітному турі, можливо, відбудеться вирішальна гра усієї першості - “Мілан” - “Інтер”. “Россо-неррі”, в разі перемоги, зроблять суттєву заявку на чемпіонство, якщо ж переможе “Інтер”, то інтрига може втриматися до останнього туру. Не виключено також, що команди зіграють внічию, про що мріють гравці “Наполі”, які в такому разі отримають можливість вклиниться у турнірній таблиці поміж міланських команд. Щоправда для цього їм у рідних стінах потрібно перемогти “Лаціо” - ще одного претендента на Лігу чемпіонів.

Зважаючи на статус вищезгаданих матчів поєдинок для ще одного з лідерів (несподіваних лідерів) “Удінезе” в гостях проти “Лечче” виглядає легкою прогулянкою.

А дербі Сицилії - “Катанія” - “Палермо”, попри всю повагу до цього матчу, у звітному турі просто губиться поміж усіх інших ігор.

“Мілан” - “Інтер”

Багато людей, що живуть за межами Італії, не розуміють, яку фантастичну атмосферу несе цей поєдинок. Між уболівальниками "Інтера" і "Мілана" існує історичне суперництво, але воно не переростає у насильство. Стадіон завжди повний. Вулиці завжди повні людьми, які йдуть на матч. Додатковий інтерес у сьогоднішньому протистоянні полягає в тому, що ще не визначений фаворит в боротьбі за чемпіонство. І зустрічаються перша і друга команди Серії А.

                                                                                                                    Жозе Моурінью

Моурінью знає, про що каже, адже під його керівництвом “Інтер” зіграв у чотирьох дербі, в трьох з яких переміг і один поєдинок програв.

Перед матчем значна перевага на боці “Інтера”. Особливо це стосується проблем зі складом у команді Алегрі, де не зіграють Пірло, Янкуловскі, Амброзіні та Ібрагімовіч.

Саме Златан і вирішив долю поєдинку у першому колі, адже реалізований ним пенальті вже на 5-ій хвилині матчу став єдиним голом у грі. Та тепер в “Мілана” з’явився Кассано, та й Пато перебуває у непоганій формі. У “Інтера” ж єдиною серйозною втратою можна назвати відсутність стовпа оборони Лусіо.

Та й у різному психологічному стані підійдуть команди до цього матчу. “Мілан” окрім того, що вилетів із Ліги чемпіонів, так ще й не може перемогти у двох матчах поспіль у Серії А, в яких зіграв внічию із очевидним аутсайдером - “Барі” і програв від “Лечче. Команда Леонардо ж свій останній поєдинок національної першості виграла, а у ЛЧ продемонструвала неабиякий характер у боротьбі з “Баварією”.

В останніх десяти зустрічах між цими командами не було зафіксовано жодної нічиєї, а от “Інтер” перемагав сім разів, проти трьох перемог у “Мілану”. Щоправда, як було написано вище, в останньому дербі переможцями були саме “россо-неррі”.

Особливо буде прагнути перемоги тренер “Інтера” Леонардо, для якого ця гра стане першою проти своєї колишньої команди.

Слідкувати за текстовою онлайн-трансляцією матчу “Мілан” - “Інтер” ви зможете тут.

Як було сказано, команди давно не грали між собою внічию, але якщо це все ж таки станеться то...

“Наполі” - “Лаціо”

Після того, як неаполітанці поступилися “Мілану”, то, здавалося, доля чемпіонства вирішена. Але не тут то було. “Россо-неррі” втратили багато очок і самі наблизили до себе конкурентів. Тепер в разі нічиєї у міланському дербі неаполітанцям залишиться лише... перемогти “Лаціо”.

У турнірній таблиці команди розділяє 5 очок і “Удінезе”. Проте в останніх іграх більш переконливо виглядає команда з Неаполя. Хоча в першому колі перемога була за “орлами” - 2:0, та й статистика на користь римської команди — в останніх десяти зустрічах “Лаціо” перемагав п’ять разів, ще чотири рази команди грали внічию, і лише одна перемога була за “Наполі”.

Та у цьому матчі у “Наполі” два козирі — заповнений вщерть (а хтось сумнівається?) “Сан-Паулу” та й втрати Сініги та Грави виглядають незначними, проти втрат “Лаціо”, за який не зіграють Раду, Матузалем, Роккі, Діакіте та Ледесма.

А поміж цих команд розташувався “Удінезе” і четверте місце наразі дозволяє “чорно-білим” потрапити у Лігу чемпіонів в наступному сезоні.

“Лечче” - “Удінезе”

У поєдинку з “Лечче” команда з Удіне обов’язково повинна перемагати, адже у наступних двох турах суперниками підопічних Гвідоліна будуть “Рома” і “Лаціо”, які спробують перервати безпрограшну серію “Удінезе”.

Важко зрозуміти за рахунок чого “Лечче” може перемогти, адже востаннє ця команда здобувала три очки ще 5 турів тому (щоправда тоді був переможений “Ювентус”), після чого була одна нічия і три поразки. А от “Удінезе” переміг в останніх 5 матчах з загальним рахунком... 16:0.

Та й статистика особистих протистоянь на користь “Удінезе”, в якого 7 перемог, 2 поразки, і одного разу ця команда та “Лечче” розійшлися миром.

Але цей поєдинок не викликає настільки великого інтересу, як гра

“Рома” - “Ювентус”

У “Роми” в останніх матчах Тотті довів, що його недаремно називають Імператором і у двох останніх матчах відзначився дублями. Саме його голи в іграх з “Лаціо” та “Фіорентиною” були вирішальними, та й у складі “Роми” більше ніхто не забивав.

Щодо “Ювентуса”, то перемогу над “Брешією” не можна назвати виходом з кризи. Та й травмованих у Дель Нері стільки, що й ворогові не побажаєш. Не зможуть допомогти туринцям Сіссоко, Квальярелла, Яквінта, Кьєліні та Дель П’єро. А от в “Ромі” травмованого Жуліо Сержіо чудово замінює в рамці воріт Доні.

Щодо особистих зустрічей, то в десяти останніх з них в половині перемагали гості. А загалом у “Роми” лише дві перемоги, в “Юве” - п’ять і ще три в матчах переможця не виявили.

За вищеназваними командами розташувався на 8-ій позиції “Палермо”. На підопічних Космі чекає не так важливе з турнірної точки зору, як принципове, протистояння.

“Катанія” - “Палермо”

Сицилійські дербі завжди напружені. Щодо “Катанії”, то ця команда в останніх матчах впевнено перемагає вдома і поступається в гостях. Цього разу саме “Катанія” буде номінальним господарем, тільки от чого очікувати від “Палермо”? Під керівництвом Космі Пасторе та компанія програли два поєдинки, не зумівши забити в них жодного м’яча, а в останньому турі несподівано перемогли “Мілан”.

Тож окрім принциповості матч проти “Катанії” буде чудовим екзаменом на боєздатність “Палермо”.

Між собою команди почергово обмінюються перемогами. Так в останніх десяти матчах 5 разів перемагала “Катанія”, чотири рази - “Палермо”, і одна гра завершилася внічию.

 

Щодо інших матчів, то зацікавленість викликають протистояння “К’єво” - “Сампдорія” та “Брешія” - “Болонья”, оскільки є підозра на те, що вони договірні.

Також у 31 турі Серії А відбудуться матчі: “Чезена” - “Фіорентина”, “Дженоа” - “Кальярі” та “Парма” - “Барі”.