УКР РУС

Не Леганесом єдиним: 4 найбільші провали Реала в Кубку Іспанії

25 січня 2018 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Мадридський Реал далеко не вперше зганьбився у Кубку Іспанії. До зустрічі з Леганесом "вершкові" не раз дивували футбольний світ своїми провалами у турнірі.

Ганебна дуель проти Алькоркона

У 2009 році Реал зазнав, можливо, найбільшого фіаско за усю історію своїх виступів в Копа дель Рей. Тоді представник третього іспанського дивізіону Алькоркон у першому матчі 1/16 фіналу на домашньому стадіоні знищив команду Мануеля Пеллегріні з рахунком 4:0. У матчі-відповіді "вершкові" здобули мінімальну перемагу (1:0), чого виявилось недостатньо для виходу у наступний етап. Після цього Пеллегріні був звільнений з посади наставника Реала.

Кубок Іспанії: Реал сенсаційно програв Леганесу та вилетів з турніру

Фатальна перестрілка з Реал Уніон

Сезоном раніше мадридський гранд також зазнав фіаско в Кубку Іспанії. Цього разу на шляху Реала став клуб третього дивізіону Реал Уніон. У першому матчі скромний клуб святкував сенсаційну перемогу у рідних стінах з рахунком 3:2. На "Сантьяго Бернабеу" команда Бернда Шустера знову продемонструвала жалюгідну гру в обороні, і попри тріумф з рахунком 4:3, покинула турнір.

Суперранній виліт від Толедо

У 2000 році Реал у статусі однієї з найуспішніших команд планети не зумів подолати 1/32 фіналу Кубка Іспанії. Мадридці програли в гостях Толедо із Сегунди Б за рахунком 1:2. На цьому етапі турніру команди проводили один матч.

Фіаско імені Черишева

У 2015 році Реал покинув Кубок Іспанії найбільш сюрреалістичним чином. У першому матчі 1/16 фіналу "вершкові" під керівництвом Рафи Бенітеса перемогли Кадіс з рахунком 3:1, але були дискваліфіковані з турніру через Дениса Черишева. Росіянин, який відзначився голом, не мав права брати участь у грі через перебір жовтих карток, отриманих у попередньому сезоні за Вільяреал. У підсумку Кадіс пройшов далі без матчу-відповіді.