УКР РУС

Не хотіли забивати до останнього. Нідерланди - Аргентина - 0:0 (2:4)

10 липня 2014 Читать на русском

Другий півфінал Чемпіонату світу виявився значно сумнішим, ніж матч Бразилія - Німеччина. Голи глядачі побачили лише у серії післяматчевих пенальті.

П'ята битва Нідерландів проти Аргентини у рамках Мундіалю завершилась перемогою команди Алехандро Сабельї. У серії пенальті, яка стала нагородою для витривалих глядачів, що не заснули до кінця ігрового часу, героїзм за відсутності Тіма Крула показав Серхіо Ромеро.

Крихітні напівмоменти у Мессі і Гарая - це все, варте уваги, у першому таймі. Нідерландці зіграли у надто пасивний футбол, та й взагалі не полишало враження, ніби обидві команди за те, аби з'ясовувати стосунки у серії пенальті. Але регламент є регламент, довелось мучитись понад 120 хвилин.

Лише наприкінці другої половини ривок Роббена проґавили у карному, але Ар'єн діяв надто повільно і дочекався підкату від Маскерано. На доволі оптимістичній ноті команди пішли на ще одну перерву.

Додаткові 30 хвилин збірні Нідерландів та Аргентини провели значно цікавіше, ніж основні 90 з гаком. Проте знову бракувало останнього удару. Уже наприкінці другої 15-хвилинки помітно додали аргентинці, та Паласіо і Родрігес свої шанси з легкістю змарнували.

Хотіли пенальті - отримали. Цього разу Ван Гаал не зробив геніальної рокіровки воротарів, довіривши місце у рамці основному Ясперу Сіллессену. Той двічі був близьким до сейву, однак не стягнув. А ось Серхіо Ромеро взяв удари Яна Влаара і Веслі Снейдера.

Нідерланди цього року знову не зможуть виграти свій перший Чемпіонат світу. У фіналі нас чекає ще одна класика: Німеччина - Аргентина.

Нідерланди - Аргентина. Текстова ОНЛАЙН-трансляція 0:0 (2:4 у серії пенальті)

Нідерланди: Сіллессен, Влаар, Де Врій, Мартінс Інді (Янмаат, 46), Блінд, де Йонг (Класі, 63), Ван Персі (Хюнтелар, 96), Снейдер, Роббен, Куйт, Війнальдум

Аргентина: Ромеро - Сабалета, Демікеліс, Гарай, Рохо - Енцо Перес (Паласіо, 81), Білья, Маскерано - Лавессі (Максі Родрігес, 100), Мессі, Ігуаїн (Агуеро, 82)