УКР РУС

НАЙКРАЩІ БОМБАРДИРИ СЕРІЇ А

2 липня 2011

В італійській Серії А боротьба за звання найкращого нападника сезону припинилася за два тури до завершення сезону.

А все тому, що Едінсона Кавані з “Наполі” дискваліфікували на два завершальні матчі. Не будемо говорити, що саме через це Ді Натале з “Удінезе” став найкращим нападником, випередивши Ель-Матадора на два голи, але якщо б Кавані таки взяв участь у завершальних іграх, то інтрига у суперечці бомбардирів була б ще більш гострою.

Та хороших нападників в Італії у цьому сезоні вистачало й окрім цих двох, то ж до вашої уваги перша десятка.

Антоніо ді Натале  (28 голів)
 

Складається враження, що Антоніо ді Натале молодшає з кожним сезоном. Про те, що він перебуває у відмінній формі свідчать і 28 забитих голів у чемпіонаті. Більше за нього у сезоні в Серії А не відзначався ніхто.

Едінсон Кавані  (26 голів)

А то Кавані міг наздогнати ді Натале, якщо б наприкінці чемпіонату не отримав два матчі дискваліфікації. Проте і 26 голів - чудовий показник. Гольове чуття, удар з обох ніг та вміння зіграти на другому поверсі - все це про уругвайця.
Самуель Ето’о  (21 гол)

Ето'О вдало асистував партнерам, проте не забував і про свої прямі обов'язки. 21 раз він вражав ворота суперника, щоправда, п'ять разів це робив із 11-метрової позначки. Більшість своїх голів він забив у першій половині сезону, оскільки у другій швидше грав на позиції "під нападниками".
Алесандро Матрі  (20 голів)

Розпочавши сезон в "Кальярі", а завершивши його в "Ювентусі", не розгубився в жодній з цих команд. Запам'ятався тим, що не потребував великої кількості моментів, реалізовуючи ті, які у нього виникали. Це вміння дозволило йому відзначитися у сезоні, що минув, 20 разів.
Марко Ді Вайо  (19 голів)

Справжній лідер атак "Болоньї", який вміє забити як з гри, так і зі стандартів. За весь сезон "Болонья" відправила у ворота суперників 35 м'ячів - 19 з них на рахунку її капітана.
Джампаоло Пацціні  (17 голів)

Наконечник "Сампдорії" і найнебезпечніший гравець атаки значно послабив генуезьку команду перейшовши з неї в "Інтер". Та і в "Інтері" він заграв одразу, то ж в тому, що в наступному сезоні він стане гравцем основного складу, сумнівів не виникає. Підтвердження цьому - 17 забитих за сезон голів.
Франческо Тотті  (15 голів)

Навряд чи у когось виникали сумніви у тому, що Тотті не потрапить у першу десятку бомбардирів. Хоча розпочав сезон він не надто вдало, втрачене надолужив у другій його половині. 15 голів, для Імператора може й мало, проте головне стабільність.
Алешандре Пато  (14 голів)

Пропустивши досить значний проміжок чемпіонату через травму, свої 14 голів Пато все ж таки забити зумів. І це попри те, що він не завжди виходив у старті, втративши там стабільне місце з приходом у команду Златана Ібрагімовіча.
Златан Ібрагімовіч  (14 голів)

А от Златан довів, що "Мілан" недаремно виклав за нього кругленьку суму. Окрім того, що швед став одним із найкращих асистентів італійської першості, так він ще й 14 разів встиг вразити ворота суперників. Та й питання хто ж буде лідером "Мілану" в наступному сезоні, схоже, вирішене.
Робінью  (14 голів)

До клубу "міланської чотирнадцятки" увійшов і Робінью. Щоправда, в сезон він входив важко, проте у другій половині весняної частини таки розігрався. І, почавши частіше потрапляти до старту, щоразу вільніше почував себе на полі і таки зумів "відвантажити" у ворота суперників 14 голів.