УКР РУС

НАЙКРАЩІ АСИСТЕНТИ ПРІМЕРИ

26 червня 2011

"ФУТБОЛ 24" відзначає гравців, що віддали найбільше гольових передач у минулій першості іспанської Ла Ліги.

 

 

 

 

 

 

 

Ліонель Мессі  (18 передач)

Лео провів ще один фантастичний сезон у своїй кар’єрі. Цього разу аргентинець не лише регулярно вражав ворота суперників, а й встигав чудові паси на партнерів віддавати.Саме завдяки своєму вмінню віддати філігранну передачу, за оцінками спеціалістів, Мессі і вважається кращим за свого товариша по збірній Куна Агуеро.
Месут Озіл  (17 передач)

Мабуть, і сам Месут не очікував, що зможе настільки легко вписатися у гру мадридського "Реалу". У Прімері Озіл лише другий, проте за сукупністю всіх турнірів, саме він найкращий асистент всього Європейського континенту у цьому сезоні (26 передач).
Дані Алвес (13 передач)

Відіграв сезон на звично високому рівні, традиційно стоптавши багато трави на головних іспанських стадіонах. Нарешті зумів стати безальтернативним титуларом національної збірної Бразилії, із якою їде до Аргентини на Копа Америка.
Хуан Мата (13 передач)

Після того, як команду залишили Вілья та Сільва, саме Хуан Мата став основним конструктором атак "Валенсії". Із своєю роллю впорався на тверду "четвірку". Зумів набрати прекрасну форму лише наприкінці чемпіонату, забивши кілька важливих голів.
Хаві Прієто  (12 передач)

Саме на Хаві Прієто трималася гра "Реал Сосьєдад" впродовж всього сезону. Технічний диригент вміло організовував гольові моменти для партнерів, при нагоді забиваючи самотужки. Віддав на чотири передачі більше за більш знаного Хаві із "Барселони".
Анхель Ді Марія  (11 передач)

Якби сюди ще й доплюсувати зароблені одинадцятиметрові, то Анхель очолив би таблицю асистентів Ла Ліги. Зупинити нестримного Ді Марію часом було непросто навіть за допомогою порушень правил. Дебютний сезон футболіста у "Реалі" вийшов неймовірно вдалим.
Кріштіану Роналду  (9 передач)

Лише дев’ять гольових передач дочекалися партнери по "Реалу" від Кріштіану Роналду, якому цьогоріч довелося перекваліфікуватися у форварда внаслідок творчої кризи Бензема та травми Ігуаїна. Так чи інакше, сезон 2010/11 безперечно поки що найвдаліший у біографії португальця, попри те, що його команда здобула лише Копа дель Рей.
Санті Касорла  (9передач)

У цьому сезоні Санті Касорла постав уже зрілим майстром, за відсутності якого гру чудового "Вільяреалу" вже неможливо уявити. Зумів прекрасною грою знову повернути собі місце у національній збірній Іспанії, куди зараз як ніколи надзвичайно важко пробитися.
Борха Валеро  (9 передач)

Ще один чаклун магічної гри "Вільяреалу". Безболісно адаптувався до атакувального стилю гри команди, одразу ж ставши її основним гравцем. Заслужив виклик до національної збірної, у якій вже встиг провести кілька матчів. Забив також кілька красивих голів зі штрафних ударів.
Елізеу Перейра  (9 передач)

Португалець розпочинав сезон на звичній позиції у середінй лінії, проте із приходом Мануеле Пеллегріні змушений був закривати позицію на лівому фланзі оборони "Малаги". На новій "посаді" проявив себе просто чудово. Додав надійності захисній лінії і при кожній нагоді допомагав атаці команди.