УКР РУС

Наполі не зміг виграти у Торіно, Фіорентина перемогла Дженоа, Лаціо та Аталанта зіграли внічию

6 травня 2018 Читать на русском

В інших матчах 36 туру італійської Серії А К'єво впевнено переграв Кротоне, а Беневенто програв СПАЛу.

Наполі провів вдома дуже складний матч проти непоступливого Торіно. Господарі переважали за моментами й вийшли в перед вже на 25 хвилині зусиллями Мертенса, однак на початку другого тайму пропустили гол Баселлі. Наполі вдалося відновити перевагу через 16 хвилин: це Гамшик пробив точно у правий кут воріт – 2:1. Втім, останнє слово було за Торіно: на 83 хвилині Де Сільвестрі встановив остаточний рахунок – 2:2.

Феєричний матч відкатали у Генуї Дженоа та Фіорентина. Бенассі наприкінці першого тайму вивів гостей вперед, однак протягом чотирьох хвилин Дженоа перегорнув гру – на 64-й забив Россі, а на 68-й – Лападула. Через три хвилини Дженоа залишився в меншості – червону картку отримав Горан Пандєв, подарувавши перевагу Фіорентині. "Фіалки" нею скористалися повністю: на 77-й хвилині Ессерік зрівняв рахунок, а на 80-й Дабо забив переможний м'яч.

У матчі між претендентами на виліт до зони плей-офф за виживання К'єво здобув впевнену перемогу над Кротоне. На 12-й хвилині Бірса вивів "вершників" уперед, а на 83-й Стемпінський поставив крапку у матчі – 2:0. Кротоне відзначився лише голом престижу на останніх секундах.

Лаціо та Аталанта провели типовий італійський матч, в якому на дві команди було завдано лише 8 ударів у площину воріт. Початок, однак, був обнадійливим, адже вже на другій хвилині Муса вивів Аталанту вперед. На 24-й хвилині Кайседо рахунок зрівняв – і це був останній гол у матчі. 1:1 – нічия у Римі.

Беневенто прекрасно показував себе у матчах з грандами та потужними командами, а от у грі проти СПАЛа підкачав. Голи Палоскі та Антенуччі у ворота аустайдера Серії А стали єдиними у грі, яку Беневенто програв – 2:0.

Таким чином, Наполі набрав 75 очок, відставши від Ювентуса на шість очок за два тури до кінця. Лаціо обійшов Рому та зайняв третю сходинку з 71 очком у активі. Фіорентина набрала 57 очок, піднявшись на восьме місце й відстаючи від Аталанти, яка йде сьомою, всього на два очка. К'єво набрав 34 очки, піднявшись на три позиції вверх – з 18 на 15. На одну сходинку вище розмістився СПАЛ, у якого 35 очок, а Дженоа з 41 очком залишився на 11 місці. Торіно набрав 47 очок та знаходиться вище від Дженоа на одну позицію.

Чемпіонат Італії, 36 тур

Наполі Торіно 2:2

Голи:
Мертенс, 25, Гамшик, 75 – Баселлі, 55, Де Сільвестрі, 83.

Джеоноа Фіорентина 2:3

Голи:
Россі, 64, Лападула, 68 – Бенассі, 43, Ессерік, 77, Дабо, 80

Вилучення: Пандєв, 71

К'єво Кротоне 2:1

Голи:
Бірса, 12, Стемпінський, 83 – Тумінелло, 90+4

Лаціо Аталанта 1:1

Голи:
Кайседо, 24 – Муса, 2

СПАЛ - Беневенто 2:0

Голи:
Палоскі, 25, Антенуччі, 83 (пен)