УКР РУС

Дженоа без Маліновського зазнала розгрому від Фіорентини, Інтер і Наполі святкували перемоги завдяки дублям лідерів

19 серпня 2023 Читать на русском

Стартував чемпіонат Італії 2023/24. Рахунки і огляд матчів суботи – у цій новині на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії, 1 тур

Емполі – Верона – 0:1

Гол: Бонаццолі, 75

Фрозіноне – Наполі – 1:3

Голи: Харруї, 7 (пен) – Політано, 24, Осімхен, 42, 79

Дженоа – Фіорентина – 2:0

Голи: Біраскі, 58 – Бірагі, 5, Бонавентура, 11, Гонсалес, 40, Мандрагора, 56

Інтер – Монца – 2:0

Голи: Мартінес, 8, 76

Чинний чемпіон – Наполі – розпочав новий сезон виїздом до Фрозіноне, який повернувся в еліту, вигравши Серію Б. Руді Гарсія на свій дебютний офіційний матч залишив поза заявкою Хвічу Кварацхелію, а Наполі дуже швидко пропустив – Харруї реалізував пенальті.

Маліновський офіційно став гравцем Дженоа

Гості зрівняли на 24-й. Політано з лінії штрафного прошив кіпера після невдалого виносу від оборони господарів. На 35-й підопічні Руді Гарсії знову святкували гол – Распадорі розстріляв ворота, скориставшись класною скидкою Осімхена. Святкували неаполітанці даремно – новачок Каюсте, який привіз пенальті на старті гри, заліз у офсайд.

Втім, ще до перерви Наполі забив легітимно – Ді Лоренцо асистував, Осімхен забив. По перерві ж ця ж зв'язка організувала ще одне взяття воріт: Ді Лоренцо вивів Осімхена віч-на-віч, а нігерієць оформив дубль – 1:3. Цей гол став останнім у матчі. Чемпіон стартував з перемоги.

У ще одному матчі Верона обіграла Емполі завдяки єдиному голу на 75-й хвилині. Його автором став Федеріко Бонаццолі, який скористався помилкою кіпера після розіграшу кутового.

Інтер стартував з перемоги у матчі проти Монци. Підопічні Сімоне Індзагі домінували в обох таймах, завдавши вдвічі більше ударів і маючи в тричі вищий показник очікуваних голів – це без урахування моменту, який потягнув на 0,97 xG. Його завдав Лаутаро Мартінес, замикаючи у порожні ворота простріл Госенса.

Таким чином, він подвоїв перевагу Інтера в рахунку – а відкрив його ще на 8-й хвилині все той же Лаутаро. Дюмфріс покотив з правого флангу на лінію воротарського, а Мартінес у дотик прошив голкіпера. Більше голів у матчі не забивали.

У паралельній зустрічі Дженоа зазнала домашнього розгрому від Фіорентини, пропустивши чотири голи менш ніж за годину зустрічі. При цьому "фіалки" провели всього дев'ять ударів, п'ять з яких поцілили у площину. Генуезці ж за весь пробили по воротах всього чотири рази.

Біраскі на 58-й хвилині відквитав один гол, але не більше "грифонів" не вистачило. Фінальний свисток зафіксував перемогу Фіорентини з рахунком 4:1 – ось так от генуезці відсвяткували повернення в Серію А. Руслан Маліновський, який тільки-но перейшов до Дженоа, в заявку не потрапив.

Наполі погрожують з Мілана, камбек Маліновського, лихоманка Юве, Моур йде ва-банк: експрес-анонс Серії А для всіх команд